torstai 25. elokuuta 2011

Sukkien neulontaa ja muita neulesuunnitelmiaSukkaneuleeni on edennyt mukavasti iltaisin telkkaria katsellessa. Kunhan vielä teen toisen sukan kantapään ja kärkiosan sekä viimeistelyt, niin sitten saan jalkaani pirteät ja lämpöiset lukusukat. Lankana käytän Novitan Nallea (oranssi, beesi) ja Woolia (pinkki).


Eikä neulominen tietenkään tähän lopu. Seuraavaksi aion tehdä tunikan niinikään Novitan langoista, tarkemmin Puron Luumupuu-sävyisestä langasta. Ohje löytyy Novitan syksyn 2009 lehdestä.

6 kommenttia:

 1. Oi miten pirteät lukusukat ja tunikasta tulee todella mukava,kun olet valinnut Puron. Kudoin siitä Baktus-huivin, joka on ihanan pehmeä.
  Minulla on käsityöohjeet ja -lehdet levällään lattialla (liittyy kirjahyllyjen järjestelyoperaatioon) ja yritän heittää turhat niistä pois. Sattumalta näin ohjeen Peppi Pitkätossu-puseroon ja kun aihe on ajankohtainen täällä nyt juuri, voi olla, että teen sellaisen.

  VastaaPoista
 2. Suloiset sukat tulossa :)
  Minä tein tuollaisen tunikan viime talvena (ruskeasta purosta) ja siitä tuli muuten hyvä, mutta kaarroke osa jäi aivan liian väljäksi. Pitäisi jotenkin parannella sitä, mutta en tiedä miten: purkaa koko kaarroke ja tehdä pienemmillä puikoilla vai yrittää jotakin oikotietä?

  VastaaPoista
 3. Maijan kommenttiin kommentoisin, että pura suosiolla ja tee uudestaan. Jälkeenpäin et edes muista sitä vaivannäköä, mutta uudesta, hienosta kaarrokkeesta iloitset jokaisella käyttökerralla.

  VastaaPoista
 4. Oih, selvästi nyt syksyn aloitellessa tuloaan tekee mieli neuloa. Minäkin sorruin uusiin lankoihin juuri tällä viikolla.. :)

  Todella kauniit sukat tulossa!

  VastaaPoista
 5. Ihanat, lämpimännäköiset sukat :) Minä tein viime syksynä purosta paidan, vaikka lanka on ihanan pehmeää niin kutoessa se oli ikävän tuntoista. Sellaista hötymäistä ja hankalasti purettavaa. Kannattaa siis tehdä kerralla oikein ;) Ihana tuo tunikamalli!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kiitos! Mie yleensä neulon sukkia ja lapasia siten, että otan erivärisiä lankoja ja sitten neuloessa kehittelen jonkin kirjoneulekuvion. Tulee ainakin yksilölliset.

  Clarissa, ohjeita kyllä kertyy. Meilläkin on vaikka kuinka paljon erilaisia käsityölehtiä ja Novitan lehtikin on tullut jo muutaman vuoden. Lisäksi etsitään ohjeita netistä (meillä on kaksi neulojaa/virkkaajaa huushollissa).

  Maija, no onpa harmi, ettei neule ihan onnistunut. Kannattaa tosiaan purkaa ja tehdä uudelleen, kuten jo suositeltiin.

  Linnea, mulle iskee ainakin neulomis- tai virkkaushulluus aina syksyisin.

  Villasukka - sallinet tällaisen lyhennyksen ;-) - olen neulonut kerran aiemmin Purosta parit pitkien sukkien varret enkä muista, että olisin pitänyt lankaa mitenkään hankalana. Siskoni, joka neuloo paljon, sanoi, että Puron laatu on parantunut viime aikoina.

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!