Kirjoittajasta

Bloggaajan käsissä omaa tuotantoa.


Päivitetty 18.9.2014

Olen keski-ikäinen, elämää ihmettelevä lukutoukka. Olen koulutukseltani perinteentutkija, ja olen työskennellyt muun muassa yliopistossa ja perinnearkistossa sekä tehnyt kirjasto- ja kulttuurialan töitä. Olen myös kirjoittanut tietokirjallisuutta. Tällä hetkellä minulla on työn alla parikin kirjaa.

Olen kahden nuoren aikuisen äiti ja autonkuljettajan vaimo. Asumme maalla parikymmentä vuotta vanhassa puutalossa. Minulle on tärkeää, että luonto ja metsä on lähellä. Olen erittäin eläinrakas. Perheeseemme kuuluu karkeakarvainen mäyräkoira (Santeri) ja yksi suomenlapinkoira (Huli) ja kaksi kissaa (Misti ja Tikru). Kerron lisää eläimistämme Nelijalkaiset blogivahdit -sivulla.

Opin lukemaan 5-vuotiaana ja olen aina rakastanut kirjoja. Kotonamme on kirjoja kolmessa huoneessa - ja lisää näkyy kertyvän koko ajan. Lisäksi käytän ahkerasti kirjastopalveluja. Luen enimmäkseen suomalaista ja ulkomaista, suhteellisen uutta kaunokirjallisuutta, mutta yritän välillä lukea myös klassikoita sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Blogiharrastus on muokannut jonkin verran lukutottumuksiani ja nyt tartunkin aiempaa rohkeammin myös sellaiseen kirjallisuuteen, joka on mukavuusalueeni ulkopuolella.

Haluan jakaa lukukokemuksiani - ja osittain siitäkin syystä pidän kirjablogia. Lisäksi olen vetänyt muutaman vuoden ajan lukupiiriä kotikuntani kirjastossa.

Suurin osa täällä blogissa arvioimistani kirjoista on lainattu kirjastosta. Ostan jonkin verran kirjoja kirpparilta tai kirjaston poistomyynnistä, ja vasta ihan viime vuosien aikana olen ryhtynyt ostamaan ihan uusiakin kirjoja. Tähän mennessä olen arvioinut muutaman kustantajalta saadun teoksen. Jos joskus löydän jostain lisää aikaa tälle harrastukselle, niin ehkä sitten ryhdyn pyytämään arvioitavia kirjoja kustantajilta.

Myös kirjoittaminen on minulle tärkeää. Olen kirjoittanut monentyyppisiä tekstejä, mutta pääasiallisesti olen tietokirjoittaja. Runoja kirjoittelen kausiluontoisesti. Haaveilen romaanin tai novellikokoelman kirjoittamisesta, mutta pelkään, etten ole tarpeeksi kurinalainen siihen hommaan. Toivon pääseväni joskus talveksi pidemmäksi aikaa etelän lämpöön, vaikkapa johonkin Välimeren maahan, viettämään (tieto)kirjailijaelämää. Yleensä ottaen matkustaminen kiinnostaa, ja haluaisin matkustella paljon enemmän kuin toistaiseksi on ollut mahdollista.

Värkkään vaihtelevalla intensiteetillä käsitöitä. Lasten ollessa pieniä ompelin paljon. Nykyisin lähinnä virkkaan ja neulon. Pidän leipomisesta ja ruuanlaitosta. Siivoamisen ja silittämisen voisin sen sijaan huoletta jättää jonkun toisen tehtäväksi. Nuorempana olin oikea kodinhengetär, mutta nykyisin käytän aikani mieluummin lukemiseen, kirjoittamiseen, käsitöiden tekemiseen, rauhalliseen oleiluun, metsässä kävelemiseen tai yhteydenpitoon ystävien kanssa. Elämä on opettanut, mikä on olennaista!


1 kommentti:

  1. Hieno ja informatiivinen esittely.
    Monessa kohtaa näin itseni, luen hieman vanhempia kirjoja, joko kirjahyllystä, kirppikseltä, kirjastosta tai ale-kopasta. Luonnossa liikun ... :)

    VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!