torstai 18. elokuuta 2011

Kirjoja ja neulomisen kaipuuta

Olen viime aikoina ollut aika laiska blogisti. Muutama kirja odottaa taas arvioimista, mutta ennen arvioiden kirjoittamista laitan hiukan raporttia kirjaostoista ja -lainoista sekä käsityörintamalta.
 

Sain eilen mukavan kirjapaketin Adlibriksestä. Paketti sisälsi Irvingin uusimman, yhden Murakamin ja pari Montgomeryn novellikokoelmaa. Montgomeryn kirjojen ostamiseen sain kipinän Sinisen linnan kirjastosta. Kiitos Maria! Vielä en ole ehtinyt Avonlea-novelleja lukemaan, mutta kokoelmat vaikuttavat kiinnostavilta. Luulen, että perheen toinenkin Montgomeryn ihailija (tyttäremme) innostuu noita kirjoja lukemaan.


Vaikka olen viime aikoina jonkin verran ostanut kirjoja, niin en suinkaan unohda kirjastoa. Löysin eilen kirjastomme uutuuksista sekä Carita Forsgrenin Jänistanssin että Hanna-Riikka Kuisman Sydänvarjon. Marisha Rasi-Koskisen Katariinan olin varannut ja sainkin sen tosi nopeasti luettavakseni. Kaikki nämä kirjat ovat tuttuja blogikirjoituksista.


Lainasin myös pari käsityökirjaa (Suloiset sukat, Neulekirja), joista etsin inspiraatiota sukkaneuleeseen, mutta joita muutenkin kovin mielelläni selailen.

Syksyn saapumisen tunnistan itsessäni ainakin siitä, että innostun taas käsitöiden tekemisestä. Ostin jo aiemmin tällä viikolla ihanaa oranssia Novitan Nalle-lankaa, josta aion tehdä itselleni lämpöiset lukusukat.


7 kommenttia:

 1. Twisted River on todella hyvä kirja, muita noista en olekaan lukenut. Sukkakirja löytyy omastakin hyllystä :) Minäkin tahtoisin tehdä uudet villasukat, mutta jossakin se inspiraatio vain piileskelee.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anna Elina - tuntuu ihanalta, että omilla kirjoituksilla on merkitystä! Minullakin on noussut taas Montgomery-kuume, haluaisin lukea päiväkirjojaan ja elämäkertoja Maudista.

  VastaaPoista
 3. Tuossa Suloiset sukat-kirjassa on ihana kansi, muistan sen kirjakauppiasajoiltani. Harmi vaan kun olen niin kädetön noissa neulomisjutuissa...

  VastaaPoista
 4. Olisi niin ihanaa osata itse neuloa sukat! Tekisin jotkut hauskat raidalliset lukusukat kinttuja lämmittämään syysviileinä iltoina.

  Odotan kyllä mielenkiinnolla, mitä tuumaat varsinkin Sydänvarjosta!

  VastaaPoista
 5. Neulominen on ihanan rentouttavaa puuhaa! Itse neulon perus sukkia, lapasia ja kaulahuiveja koska osaan tehdä ne ilman ohjetta ja siten voin antaa ajatusten lennellä ties missä. :) Nyt olen ensimmäistä kertaa kokeilemassa sormikkaiden tekoa, pikkurilli alkaa jo lähestyä ja vähän jännittää vaihtuuko rentoutunut mietiskely kiroiluun.. :D
  Vielä kun jotenkin onnistuisi lukea kirjaa samaan aikaan..

  VastaaPoista
 6. Oi, Montgomeryn novellit kiinnostaisivat minuakin! Vielä joskus pääsen niihinkin käsiksi :--)

  Twisted River on minunkin hyllyssäni, mutta lukemattomana. Kauheaa, olen Irvingin fani, mutten ole lukenut hänen kirjojaan pitkiin aikoihin!

  VastaaPoista
 7. Luin kesälomalla Twisted Riverin ja odottelen sitten, mitä tykkäsit siitä!

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!