perjantai 12. elokuuta 2011

Muffinssillinen tunnustuksia

Sain ihanalta Lumikolta Meijerielämää -blogista tunnustuksena herkullisen muffinsin. Kiitän!

Ideana on tunnustaa tai kertoa itsestään kolme asiaa: lempiväri, lempiruoka ja paikka, jonne haluaisi matkustaa.

1. Lempiväri. Oranssi on ehdoton lempivärini. Yritän kuitenkin käyttää sitä ainakin vaatetuksessa säästeliäästi, koska se on vahva väri. Pidän myös punaisen- tai ruosteenruskeasta, violetista ja punaisesta. Sisustuksessa käytössä on lisäksi tummanvihreä ja ruskea.

2. Lempiruoka. Niitä on on monia, esimerkiksi kukkakaaligratiini, tyttären tekemä kanakasvispähkinä-wokki, itsetehty pizza ja lasagne, kanapastasalaatti ja näin kesällä uusista perunoista tehty kevyehkö perunasalaatti (kastikkeena yrteillä maustettu öljy, ei missään nimessä majoneesi).

3. Matkakohde. Haluaisin matkustaa erittäin moneen paikkaan. Kaupunkilomakohteista kiinnostavimmat ovat Pariisi,  Budapest (jossa olen jo käynyt kahdesti), Praha, Krakova, Barcelona ja New York. Maista kiinnostavat erityisesti Britannia, Kreikka, Portugali, Kiina ja Kanada (se Prinssi Edwardin saari!). Myös Islannin haluaisin kokea uudelleen.

Tämä tunnustus on kiertänyt jo tosi monissa blogeissa, mutta ojennan nyt tunnustuksen Mari A:lle ja Tessalle. Olkaatten hyvät!

11 kommenttia:

 1. Blogistasikin huomaa, että punaisen sävyt ovat sydäntäsi lähellä :)

  Matkakohdetoiveesi kuulostavat ihanilta.. Pariisi, New York, Praha ja Budapest kaikuvat minunkin haaveissani.

  Ja yrttimaustetulla öljyllä viritetty perunasalaatti on taivaallista!

  VastaaPoista
 2. Linnea, ei kai mistään huomaa, että pidän punaisesta? ;-D

  Mulla on pilvin pimein matkatoiveita. Valitettavasti taloudellinen tilanne rajoittaa ihan liikaa matkustelua. Haaveilen, että saisin lopultakin vakituisempia töitä ja olisi varaa reissuta enemmän. Tosin lemmikkien olemassaolo hiukan rajoittaa, mutta onneksi omat nuoremme voivat niitä hoitaa aina jonkin aikaa.

  Itse tehty perunasalaatti on ihan ehdoton kesäruoka. Perunoita, sipulia, paljon yrttejä, viinietikkaa ja öljyä, ehkä suolakurkkua. Joskus ollaan laitettu omenaa ja/tai retiisiä lisäksi, muttei niitä välttämättä tarvita. Namia.

  VastaaPoista
 3. Anna Elina, kuvittele, että minua on haettu useasti suven aikana haulla Peruansalaatti uusista perunoista;-) Minä käytän kastikkeena kermaviiliin tehtyä tzatzikia.

  Minäkin haluaisin matkustaa Krakovaan.

  Sinulla on tässä blogipohjana vahva punainen, olisiko peräti burgundi.

  VastaaPoista
 4. Leena, myös kermaviilikastike on hyvää perunasalaatissa. Mitä laitat kermaviilipohjaiseen tzatzikiin? Itse olen tehnyt sitä vain jogurttiin.

  Tykkään tällaisesta(kin) punaisesta, mikä tässä on pohjana. Huomasin vasta siinä vaiheessa, kun olin jo tämän blogipohjan tehnyt, että on yhdessä tietokirjassani käytetty aika lailla samansävyistä punaista. Eli kyse on tosiaankin silmääni miellyttävästä väristä.

  VastaaPoista
 5. Uuh, uudet perunat ja kuvailemasi kaltainen salaatti niistä! *kuola valuu* Ne ei-niin-välttämättömät lisukkeet jätän minäkin pois, etenkin suolakurkun, jota en helposti siedä.

  Olen periaatteessa käynyt kaikissa kaupunkikohteissasi, mutta sanon periaatteessa, sillä Barcelonasta olen sattuneestä syystä (hankalassa ikävaiheessa ollut nuorin matkaseuralainen) nähnyt vain lentokentän ja sen ympäristön. :) Pariisista pidin enemmän kuin oletin, Budapestista taas vähemmän. Praha oli ihan jees, Krakova yksi ehdottomia suosikkikaupunkejani ja New York suurin rakkauteni.

  Maista tuttuja ovat Britannia, Kreikka, Kanada (vain Vancouver käyty, mutta se oli ihana kaupunki) ja Islanti, joista jälkimmäiseen minäkin mielisin uudelleen, kun kävimme siellä keskellä talvea. Kiina on alkanut hiljalleen kiinnostaa minuakin. Minulla on ollut Kiinaa ja Japania kohtaan joku varmaan aiemmasta elämästä hankittu muuten selittämätön kammo, jota olen yrittänyt lievittää matkustaakseni joskus Itä-Aasiaankin.

  Hyvää viikonloppua ihanan blogin ihanalle emännälle!

  VastaaPoista
 6. Karoliina, kiitos!

  Minä taas ihastuin Budapestiin. Olen käynyt siellä kevättalvella ja keskikesällä. Nähtävää ja koettavaa olisi vielä paljon. Ja jotenkin se kaupunki tuntui heti tutulta ja kotoiselta. New York on tullut haluttujen matkakohteiden listalle ihan äskettäin ja jos hyvin käy (on rahaa), saatan päästäkin siellä käymään ensi talven aikana.

  Hyvää viikonloppua sinnekin suuntaan!

  VastaaPoista
 7. Kiitän ja alan miettiä. Mun poikani kysyy joka kerta, kun kävellään pihalle, että mikä sun lempiväri on - ja mä tulen hulluksi sen kysymyksen kanssa! En siis oikein tiedä vastausta...

  Mahtavia lomakohteita! Mä voisin lähteä suoraan Kreikkaan (olettaen, että siellä on vielä aika lämmin =)

  VastaaPoista
 8. Meillä on samat suosikkivärit sisustuksessa, minäkin tykkään ruskeasta, tummanvihreästä ja oranssinpunaisesta. Mutta kuten kerroinkin oman blogini puolella, vaatteissa nämä värit eivät sovi minulle ollenkaan. En ole ikinä käynyt missään värianalyysissä, mutta olen varma että olisin "talvi"; tummat hiukset, ruskeat silmät ja vaalea iho. Kylmät sävyt näyttävät yksinkertaisesti paremmilta kasvoja vasten :)

  New Yorkissa en minäkään ole käynyt, mutta joskus haluan kyllä mennä. Se on kuitenkin aina ollut sellainen abstrakti haave verrattuna joihinkin konkreettisempina mielessä pyörineisiin. Krakovasta olen haaveillut siitä lähtien, kun 17-vuotiaan anäin Kieslowskin Veronikan kaksoiselämän, joka on siellä kuvattu. En ymmärrä, miksi en ole vieläkään siellä käynyt.

  Islanti oli minullekin valtavan suuri elämys ja haluan päästä sinne uudelleen. Olin siellä viikon yksin, ensimmäistä kertaa elämässäni (siis yksin pidemmällä ulkomaanmatkalla). En ollut aikaisemmin välittänyt kylpylöistä, mutta Blue Lagoon oli yksi elämäni ihanimmista kokemuksista.

  VastaaPoista
 9. Kiitos ihanasta tunnustuksesta! Ja ei voi olla totta, meillä on sama kirja meneillään, minäkin luen juuri Taivaalta pudonnutta eläintarhaa, tosin parin muun kirjan ohella :). Ensin piti tietysti lukea hauskimman nimiset novellit eli Taivaalta pudonnut eläintarha ja Missä junat kääntyvät :).

  VastaaPoista
 10. Haa! Minä tiedänkin, missä tietokirjassa on aika lailla blogisi sävyiset kannet. :) Se onkin hieno kirja, joka aiheuttaa minulle myös ikävää (kaipuuta). <3

  Sinun haavekohteistasi olen käynyt Pariisissa ja Prahassa, pidin molemmista, ehkä hitusen enemmän Prahasta. Krakovaan ja New Yorkiin haluaisin - ja ikuisesti sinne Prinssi Edwardin saarelle.

  VastaaPoista
 11. Mari A, lapset kyselee aina vaikeita. ;-)

  Lumikko, minä olin Islannissa seminaarimatkalla ja hyvin paljon jäi näkemättä. Käytiin kuitenkin Blue Lagoonissa (ihana paikka, olin kuitenkin ihan tajuttoman väsynyt, kun olin lentänyt pitkästi: Joensuu-Helsinki-Kööpenhamina-Reykjavik). Ohjelmaamme kuului myös käynti jossain luonnon- tai kansallispuistossa ja paikassa, jossa on vanhin pohjoismainen käräjäpaikka (Pingvellir?). Ja syötiin hapatettua haita (yäk yäk), mutta myös aivan mielettömän hyviä katkarapuja.

  Tessa, mulla Jääskeläinen alkaa olla lopuillaan. Pari novellia enää. On erikoinen kirja, mutta ihan hyvällä tavalla. Missä junat kääntyvät on mielestäni parhaita kirjan novelleista.

  Katja, tietenkin tiedät. Samaa punaista on myös sisäsivuilla. Serkkuni lähtee Yhdysvaltoihin ensi talveksi (Gettysburgiin muistaakseni) ja hänen äitinsä on kysynyt lähtisinkö hänen kanssaan käymään siellä. Houkuttelee todella kovasti, mutta katsotaan nyt mitkä ovat rahavarat.

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!