maanantai 2. tammikuuta 2012

Blogistanian Finlandia -listani


Sallan lukupäiväkirja -blogin Salla Brunou ideoi viime vuoden alussa Blogistanian Finlandian nimeä kantaneen listan vuonna 2010 ilmestyneistä kotimaisista kirjoista, joita oli käsitelty kirjablogeissa. Koska mainio hanke sai tuolloin paljon innostunutta palautetta, Salla päätti, että vuoden 2011 osalta lista kootaan kollektiivisesti. Toisin sanoen me kaikki kirjabloggaajat voimme kantaa kortemme kekoon ja laatia omat Finlandia-listamme, joiden pohjalta Blogistanian Finlandia valitaan. (Ks. Sannan teksti aiheesta täältä.)

Blogistanian Finlandian ideana on nostaa esille kirjoja, joita bloggaavat lukuharrastajat ovat hyväksi havainneet ja joiden lukemista he suosittelevat. Kukin osanottaja listaa omaan blogiinsa 3-6 vuonna 2011 ilmestynyttä kaunokirjallista teosta ja linkittää kirjaan ainakin yhden blogiarvion.  Listalle voi nimetä, toisin kuin virallisessa Finlandia-kilpailussa, myös runo- ja novellikokoelmia sekä sarjakuvia. Myös sellaisia kirjoja, joita ei ole itse lukenut, voi listata. Tärkeintä on, että kirjasta on kirjoitettu blogirarvio/-arvioita.

Tässäpä on viidestä kirjasta koostuva Blogistanian Finlandia -listani:

1) Katja Kettu: Kätilö
Luin itse tämän kirjan muutama päivä sitten ja vaikutuin. En kuitenkaan ole vielä ehtinyt kirjasta kirjoittaa, mutta ainakin näissä blogeissa kirjaa käsitellään:
2) Marja Leena Virtanen: Kirjeitä kiven alle
Runollinen teos, josta on blogistaniassa aika paljonkin arvioita. Omani löytyy täältä. Katso myös:
Järjellä ja tunteella
Kulttuuri kukoistaa
Lumiomena 

3) Katja Kaukonen: Odelma
Hieno ja vaikuttava kirja, josta ovat kirjoittaneet muun muassa:
Luettua
Morren maailma
Amman kirjablogi

4) Helmi Kekkonen: Valinta
En ole vielä tätä lukenut, mutta olen ihan varma, että tulen pitämään tästä kirjasta. Tästä asiasta minut ovat vakuuttaneet ainakin seuraavat tekstit:

5) Bo Carpelan:  Lehtiä syksyn arkistosta (kaipa Finlandian voi antaa myös postuumisti?)
Upea kirja, josta on kirjoitin itsekin (täällä). Katso myös:
Erjan lukupäiväkirja

Ja nyt jään mielenkiinnolla odottamaan, millainen kollektiivisesta listasta tulee ja mikä kirja Blogistanian Findandian lopulta voittaa. Jännittävää!

3 kommenttia:

 1. Postaa nyt tuo Kätilö äkkiä;-)

  Minulle Kirjeitä kiven alle ja Kätilö ovat hyvin tasavertaiset. Tekisi mieli sanoa, että toisessa omakohtaisuus on kovempi ja toinen on 'hothot'. Olen täydellisen kirjallisesti tyydytetty, kumpi tahansa noista kahdesta voittaakaan. Siis: Jos...Vakavasti olen sitä mieltä, että nyt on tehty suomalaisen naiskirjallisuuden historiaa Virtasen ja Ketun tyyliin!

  VastaaPoista
 2. Hih, meillä on totta tosiaan sama maku. :) Sinun viidestä ehdokkaastasi vain yksi ei ollut omaan mieleeni, vaikka sekin on toki hyvä romaani.

  Jännittävää odottaa, mikä kirja voittaa!

  VastaaPoista
 3. Hih, sinun listallasi on vain kirjoja joita en ole lukenut =) Tästä huomaa, että vaikka ahkeroin kovasti kotimaisten uutuuksien kanssa, monta hyvää jäi väliin.

  Tämä on tosiaan jännempää kuin joulu! =)

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!