maanantai 31. lokakuuta 2011

Lokakuusta marraskuuhun

Huomenna se alkaa, vuoden ikävin kuukausi. Onneksi sekin kestää vain aikansa ja surumieltään voi helpottaa polttamalla kynttilöitä, juomalla lämpimiä juomia, käpertymällä torkkupeittoon ja kuuntelemalla musiikkia (esim. Miljoonasateen Marraskuuta).  

Luultavasti kaikkein paras konsti marraskuusta selviytymiseen on kuitenkin lukeminen. Itse luen piakkoin syksyisen lohtukirjani Muumilaakson marraskuu. Muitakin hyviä kirjoja, ostettuja, saatuja ja lainattuja, on kertynyt luettavien kirjojen listalle. Kirjastopino on pienentynyt ja olen, kumma kyllä, malttanut aika hyvin olla lainaamatta lisää, vaikka kahtena päivänä viikosta käynkin työskentelemässä kirja-aarteiden äärellä kirjastossa. 

Lokakuu oli minulle aika hyvä lukukuukausi. Luin yhteensä kuusi kirjaa ja seitsemännenkin ehdin luultavasti lopettaa vielä ennen vuorokauden ja kuukauden vaihtumista (Murakamin Sputnik - rakastettuni). Lokakuun luetut ovat:

Mari Jungstedt: Kevään kalpeudessa. Otava. 2011.
Annie Proulx: Näin on hyvä. Otava. 2011.
Ilkka Raitasuo & Terhi Siltala: Kellokosken prinsessa. Like. 2010. 
Johan Theorin: Verikallio. Tammi. 2011.

Ehdottomasti paras näistä on Carpelanin erinomaisen upea syksyyn ajoittuva kirja. Pidin aika lailla myös Virtasen ja Proulxin kirjoista. Kellokosken prinsessan luin lukupiiriämme varten. Siihen olin hiukan pettynyt kirjana, mutta toki aihe on tärkeä ja tarina koskettava. Dekkareista Theorin peittosi selkeästi Jungstedin. 

Jos vain suinkin ehdin ja jaksan, kirjoittelen myöhemmin lisää lokakuussa lukemistani kirjoista. Jo aiemmin luetuista on muutama vielä arvioimatta, mutta ainakin nyt näyttää, etten jaksa niihin kirjoihin enää palata. Syksy vie aina voimiani enkä halua turhaan ottaa stressiä blogin takia.

6 kommenttia:

 1. Marraskuu on minustakin vuoden pahin, kurjin ja ikävin kuukausi, jolloin todellakin päivät niin kuin varsiparvi raahautuu. Lukeminen, teatteri, hyvä viini ja suklaa auttavat!

  VastaaPoista
 2. Täältä puolestaan yksi ääni marraskuulle, me tulemme hyvin toimeen. Marraskuuta pehmentää äärettömästi se, että voi vähitellen alkaa suunnitella joulua ja pesäytyä omaan kotiin.

  Meillä taitaa olla suurin piirtein samanlainen lukuvauhti, kuusi kirjaa on minullakin luettuna lokakuulle.

  VastaaPoista
 3. Marraskuu tosiaan, huoh! Mutta onneksi on kirjat ja piparien leipominen <3

  VastaaPoista
 4. Talviaikaan siirtyessämme totesin, että olen todellakin ollut entisessä elämässä, jos sellaista on ollut, karhu. Vaikka rakastan talvea(kin), tämä marraskuu on aika rankka. Ja joulukuukin olisi ilman joulua.

  VastaaPoista
 5. Minä pidän syksystä, mutta kieltämättä maraskuu on masentava. Yritän kompensoida polttamalla paljon kynttilöitä ja aloittamalla glögi-kauden ajoissa.

  Huomasin juuri sivupalkista, että sinulla on kesken Sputnik rakastettuni. Jään odottelemaan kommenttejasi malttamattomana.

  VastaaPoista
 6. Voi, onpa harmi, että syksy koettelee sinua noin. :/ Minulle marraskuukin on ihan ok, mutta ne vuodet, kun Helsingin talvet olivat yhtä mustaa loskapaskaa, olivat kyllä todella rankkoja. Onneksi kaksi viimeisintä on ollut kauniin lumisia. Sitä odotellessa jaksan pimeimmänkin syksyn siitä nauttien.

  Sytytä kynttilöitä, syö suklaata ja juo punaviiniä! Äläkä tosiaan stressaa blogista. <3

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!