torstai 21. huhtikuuta 2016

Sieluni hymyt


Ihan näin pitkällä kevät ei meillä vielä ole. Kuva toukokuulta 2015.

Blogeissa on jo noin kuukauden ajan kiertänyt Iltatähden syttyessä -blogista alkunsa saanut Sieluni hymyt -haaste, jossa listataan pieniä tai suurempiakin asioita, jotka saavat onnelliseksi. Mulle tämä haaste saapui Tarukirja -blogista. Kiitän lämpimästi Margitia, sillä olen sitä mieltä, että onnea ja omia onnellisuuden aiheita on välillä hyvä pysähtyä pohtimaan.

Tästä aihepiiristähän voisi kirjoittaa vaikka miten pitkästi, mutten siihen nyt ryhdy, vaan listaan viisi asiaa, jotka juuri nyt onnellistuttavat minua.

Kevät. Suosikkivuodenaikani, jolloin näen, kuulen, koen ja tunnen paljon vahvemmin kuin yleensä. Keväisen illan valo, mullan tuoksu, lintujen liverrys, purojen solina - kaikki se, ja niin moni muukin asia keväässä saa sieluni hymyilemään.

Koti. Tämä meidän talomme Mustikkakummussa - suloinen sekasotku meille tärkeitä asioita. Talomme ja pihamme on aina jostain kohdasta kesken eikä kotiamme todellakaan ole sisustettu trendien mukaisesti. Mutta silti! Täällä on turvallinen olo. Täällä minä olen minä, kun istun nojatuolissa lukemassa, työhuoneessa kirjoittamassa, keittiön pöydän ääressä maalaamassa tai leipomassa leipää tai, kun laitan tulta hellaan, katselen lähimetsän puita olohuoneen ikkunasta, puuhastelen ulkona tai istun kesäiltana saunan jälkeen terassilla asitimassa kesää. Yksi elämän tärkeistä perusasioista.

Perhe. Tämä kodissamme asuva/asunut ja lapsuusperheeni. Kaikki perheisiini kuuluvat tärkeät ja rakkaat ihmiset, puolisoni, lapsemme, vanhempani ja sisarukseni sekä heidän perheensä ja mieheni perhe. Tiedän olevani onnekas, kun he ovat elämässäni.

Kissat ja koirat. Tuovat elämään iloa ja onnea ihan joka päivä. (Juuri nyt yksi harmaa otus katsoa tihrustaa minua tuolta ikkunan takaa.)

Työ. Asiakirjojen penkominen, historiaan sukeltaminen erilaisten aineistojen kautta, menneisyyden eläväksi tekeminen kirjoittamalla. Juuri sitä haluan tehdä ja sitä saankin nyt tehdä. Yksi kirjahanke on pitkällä, mutta työ jatkuu vielä. Välillä kuitenkin teen jotain muuta ja saan kokeilla visuaalisempaa lähestymistapaa. Kerron siitä vielä lisää myöhemmin, kunhan asiat etenevät.

Ja olisihan minun pitänyt tietenkin mainita myös kirjat, mutta tiedättehän te jo muutenkin niiden onnellistuttavan minua päivittäin.

En haasta ketään, vaan kuka tahansa saa ottaa haasteen tästä omakseen.

Lähden nyt saunaan. Yksi onnenaihe sekin.

Ihanaa keväisen viikon jatkoa täältä Mustikkakummusta!9 kommenttia:

 1. Anna, tuossapa tärkeitä aiheita sekä sielun että juulten hymyyn! Paljon samaa, sillä perhe ja koti on se voimavara, josta ponnistetaan ja joka lataa akut.

  Olien ihanaa huhtikuun viikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, perhe ja koti muodostavat monella tavalla elämän perustan ja samalla molemmat ovat onnellisuuden ja kiitollisuuden aiheita.

   Oikein hyvää viikkoa sulle!

   Poista
 2. Mukava, että vastasit tähän. Ja oivia onnellisuuden aiheita. "Oma koti, jossa on turvallinen olo." Niin hyvin sanottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Margit! Tätä oli mukava tehdä ja miettiä onnellisuuden aiheita.

   Poista
 3. Kun elämän perusasiat ovat kunnossa, on kaikki kunnossa. Terveisiä Mustikkakumpuun ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, oikein hyvää viikonloppua ja kiitos kommentista!

   Poista
 4. Sieluni hymyt -haaste kiersi minullekin ja monta samanaiheista onnea tunnistan kuin sinä. Esimerkiksi tämä kevät: heräävä vihreys ja voimistuva valo. On syytä sielun hymyillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ihanuus säväyttää vuodesta toiseen. Meillä onkin hienot vappusäät, tänäänkin päivällä lämmintä oli lähes 20 astetta

   Poista
 5. Uutta haastetta perään, jos vain innostaa. Sopii mielestäni sinulle, harkitse! ;) http://suketus.blogspot.fi/2016/05/tietohaaste-tartutko.html

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!