keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulun odotusta

En ole aikoihin ehtinyt kirjoittaa kirjapostauksia, ja monta kirjaa on arvioimatta. No, olkoon toistaiseksi. Eiköhän intoa taas löydy, kun päivät alkavat, huomisesta alkaen, hissun kissun muuttua pidemmiksi.

Joulu tulla jollottaa vauhdilla ja valmistelut ovat - kerrankin - hyvällä mallilla. Kaikki lahjat on ostettu ja melkein paketoitukin. Jouluruokia ollaan tehty ennakkoon pakastimeen. Meillä syödään oikein perinteisesti jouluna, koska perhe niin haluaa. Toki mullekin riisipuuro, laatikot, karjalanpiirakat ja rosolli ovat tärkeitä jouluruokia, kaikista kahvipöydän herkuista puhumattakaan.Sen sijaan kinkutta pärjäisin vallan mainiosti enkä sitä juurikaan syö. Täällä Pohjois-Karjalassa (ainakin meidän suvun ja perheen piirissä) joulupyötään pitää tehdä myös karjalanpaisti. Olen tuota tapaa ihmetellyt koko aikuisikäni ja joinakin vuosina jättänyt paistin tekemättä, mutta ainakin nuoriso sitä kaipaa.

Suurin osa siivoushommista jää nyt tyttären hartioille, koska olen seuraavat kolme päivää töissä (tosin teen perjantaina tavallista lyhyemmän päivän). Ehdin kuitenkin tehdä pieniä sipistelyjä iltaisin (kodin koristelemista yms.) ja nehän itse asiassa kaikkein mukavimpia askareita ovatkin. 

Palaan vielä joulutoivotusten merkeissä tuonnempana. Tässä ja nyt toivottelen kuitenkin hyvää jouluviikon jatkoa itse kullekin!


12 kommenttia:

 1. Hyvää Joulua sinullekin! Ihania pipareita!!

  VastaaPoista
 2. Suloisia pipareita! Ja ihanaa joulunaikaa sinullekin ♥

  Meillä on tänä jouluna oltu joka asiassa viime tipassa paitsi lahjoja ostelin jo hyvissä ajoin...mutta hyvin on näköjään mennyt näinkin! Yleensä olen aina hyvissä ajoin suunnitellut ( se on niin ihanaa suunnitella ja fiilistellä joulujuttuja pitkän aikaa!), on ollut joulumenut selvillä ja osa valmistettu juuri pakastimeen jne. Nyt ostin kinkun vasta viikko sitten jne.

  VastaaPoista
 3. Oikein kotoisaa ja ihanaa joulua, Anna Elina!

  VastaaPoista
 4. Hyvää joulunaikaa sinulle ja perheellesi, ystäväni. <3

  Savossakin tavataan tehdä karjalanpaistia jouluksi. Lapsuudenkodissani se tehdään aina hirvestä. Ehkä muistatkin, että minulla on "lapsuudentrauma" karjalanpaistista enkä syö sitä koskaan. :)

  Ihania kirjoja olet parhaillaan lukemassa!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa joulunaikaa sinullekin! Suloisia pipareita:)

  VastaaPoista
 6. Meillä on lahjat ja jouluruuat hankittu ja kuusikin koristeltiin eilen. Jos vielä vähän siivouksia ja leipomuksia (muutamat piparit, tortut ja joululimput) saisi tehtyä niin joulu voisi tulla.

  Rauhallista joulua :)

  VastaaPoista
 7. Onpas tosi kauniit piparit!

  Mukavaa kun valmistelut sujuu omalla painollaan, Oikein Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 8. Hyvää joulunaikaa! Ihania pipareita, minunkin pitäisi alkaa leipoa niitä jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos toivotukista! <3 Piparit on viime joululta, tyttären tekemiä. Tosin on niitä pipareita nytkin aika lailla kaapissa. Neiti oli niitä tänään leiponut ja koristellut, kun mie olin töissä. :-)

  VastaaPoista
 10. Piparikuva ei jostain syystä aukea nyt minulla, mutta karjalanpaistista halusin avautua. :) Meilläkin sellainen tehdään joulupöytään (siis siellä Pohjois-Karjalassa), tosin se taitaa olla hieman perinteestä poikkeava, ehkä ennemmin nimeltään uunipaisti. Kinkusta on sen sijaan jo luovuttu. Paistia maistan joka joulu, vaikka muuten olen kasvissyöjä. Joistakin (herkullisista) perinteistä on kiva pitää kiinni, vaikka toki äänestän paististakin luopumista, jos muut ovat siihen joskus valmiita.

  Suloista joulunaikaa ja pidempiä päiviä, Anna Elina!

  VastaaPoista
 11. No, toivotaan, että kuva vielä aukeaa. Mullakin oli eilen jossain blogissa ongelmia kuvan kanssa eli se ei auennut. Bloggerin mokoma alkaa temppuilla just parahiksi joulun alla.

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!