tiistai 5. heinäkuuta 2011

Haaste: top 10 kirjat


Sain tänään mainiosta Kujerruksia -blogista Top 10-haasteen. Kiitos Linnea!

Alunperin haaste käsitteli Top 10 -kosmetiikkatuotteita, mutta täällä kirjablogien maailmassa haaste muuttui, totta kai, kirja-aiheiseksi. Lukijat haastetaankin miettimään omaa Top 10 -kirjalistaansa.

Listan tekeminen ei todellakaan ollut helppoa, koska erinomaisia kirjoja on maailma pullollaan. Kirjamaku muuttuu ja elää, ja uusia suosikkeja tulee koko ajan lisää. Yritin ajatella koko lukuhistoriaani, enkä vain ihan äsken lukemiani kirjoja, ja pikainen pohdinta synnytti tällaisen listan:

1. Paul Auster: Sattumuksia Brooklynissa
2. Charlotte Brontë: Kotiopettajattaren romaani
3. Michael Cunningham: Tunnit
4. Tove Jansson: Muumilaakson marraskuu
5. Andreï Makine: Ranskalainen testamentti
6. L.M. Montgomery: Annan nuoruusvuodet
7. Joyce Carol Oates: Haudankaivajan tytär
8. Sofi Oksanen: Puhdistus
9.  Antoine de Saint-Exupéry: Pikku prinssi
10. Carol Shields: Tavallisia ihmeitä


Ja koska tämä haaste lähti liikkeelle kosmetiikkatuotteista, niin kerronpa ne tärkeimmät, joita käytän lähes päivittäin: Lumenen värivoide (Doublestay, mineral makeup, aurinkokaakao), ripsiväri (Dermosil 3-in-1- mascara black tai Kanebo 38°C) ja kasvopesu (Dermosil Facial wash).

Haastan seuraavat viisi blogistia listaamaan omat kymmenen kirjaansa (kosmetiikkatuotteitakin saa toki listata): 

Peikkoneito/Uppoa hetkeen
Morre/Morren maailma 
Zephyr/Kirjanurkkaus 
Mari A/Mari A:n kirjablogi 
Anki/Ankin kirjablogi

12 kommenttia:

 1. Monipuolinen lista; sekä ihania kirjoja että niitä ei-niin-mukavia, mutta ajatuksia ravistelevia.

  VastaaPoista
 2. Hieno lista, ja minun pitää häveten myöntää etten ole lukenut noista kuin Annan nuoruusvuodet (joka on kyllä tavattoman ihana <3). En taida olla lukenut edes Muumilaakson marraskuuta, enkä varsinkaan Pikku prinssiä. Haluaisin kyllä lukea mahdollisimman pian Cunninghamia, Oatesia, Makinea ja etenkin Puhdistuksen...

  VastaaPoista
 3. Hienoja kirjoja löytyy listaltasi, ja kiva haaste:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta, paneudun siihen myöhemmin ilalla. :)

  VastaaPoista
 5. Seitsemän kirjaa olen näistä lukenut.

  Minä laitoin reippaasti kymmenen kosmetiikkatuotetta ja kymmenen kirjaa;-)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista!

  Leena, mie oon sillä tavalla vähän epänaisellinen, ettei mulla ole kovinkaan paljon kosmetiikkaa. Juhliin kyllä on kiva laittautua, mutta arkisin meikkaan aika vähän (ja tässä kotona ollessa en ollenkaan). Toki shampoon ja kaikki hiustenhoitotuotteet olisi voinut mainita.

  VastaaPoista
 7. Mie en kyllä pysty tekemään koko elämän TOP10-listaa! Ihailtavaa, että sinä teit. Ja siellä on seitsemän tuttua kirjailijaa, joista moni olisi varmasti myös minun vastaavalla listallani. Täytyy miettiä, mistä kulmasta oman listani teen...

  VastaaPoista
 8. Ihania kirjoja olet listannut! Cunningham ja Auster, Pikku prinssi, Montgomery.. Ah!

  Makine ja Oates ovat minulle vielä tuntemattomia, mutta odotan tutustumista innolla.

  Kiva kun teit tämän!

  VastaaPoista
 9. Kiitos haasteesta! :) Ja todella vaikuttava lista kirjoja.

  P.S. Täälläkin vannotaan Dermosilin nimeen. :D

  VastaaPoista
 10. Listasi jokainen kirja tuota Austerin kirjaa lukuunottamatta ovat sellaisia, joita kannan omassa mielessäni ja joita rakastan suuresti. Ihmettelen itse asiassa, että miten saatoin unohtaa Carol Shieldsin tai Michael Cunninghamin listaltani... Joskus aikaisemminkin laadin kirjojen top 10-listan ja silloin molemmat olivat mukana. Kertonee listojen hetkellisyydestä. :)

  Meillä on sama suosikkiripsiväri.

  VastaaPoista
 11. Karoliina, kyllähän tämä lista elää ja muuttuu. Nyt tuntui, että haluan nostaa esille nämä kymmenen. Puolen vuoden päästä tilanne on tod.näk. toinen.

  Linnea, kiva oli tehdä tämä. :-) Makineen kannattaa ehdottomasti tutustua. Kaikki kirjat eivät ole ihan yhtä hyviä, mutta varsinaisesti en ole pettynyt yhteenkään Myös Oatesia suosittelen.

  Zephyr, löysin Dermosilin yhden entisen työkaverin ansiosta. Tuotteet passaa mulle. Odottelen innolla sinun top 10 -listaasi.

  Katja, tämä taas todistaa sitä, miten samanlainen kirjamaku meillä on. Pakko minunkin oli jättää listalta monia rakkaita kirjoja. Schlinkin Lukija esimerkiksi. Ja juuri luetuista Brooklyn, johon ihastuin kovasti. Kymmenen kirjaa on kuitenkin aika pieni määrä. Sadan nais- ja mieskirjailijan listat kertoo jo paremmin kirjamausta.

  VastaaPoista
 12. Hih, uhosin, että tulen nappaamaan sinulta ykkösvinkit, mutta arvaas mitä: olen lukenut nämä kaikki! Ovat myös minulle merkityksellisiä ja mieleenjääneitä kirjoja, kaikki tavallaan! Ja listalla on useita kirjailijoita, joilta olisi voinut valita montakin teosta, se on aina jotenkin hyvä merkki. Minulle Se Shields on Rakkauden tasavalta. :)

  Dermosilista tykkään myös, mutta nyt kun en ole ollut töissä, ei kukaan ole hoitanut tilauksia. Ehkä syksyllä sitten?

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!