torstai 31. maaliskuuta 2011

Kärsivällisyys palkitaan: torkkupeiton synty

Innostuin pari vuotta sitten isoäidinneliöiden virkkaamisesta. Ryhdyin tekemään itselleni yhdestä kirjaston kirjasta (älkää kysykö, mistä, sillä en enää muista) löytämäni ohjeen perusteella neliöistä koostuvaa hihatinta Novitan 7 veljestä -langasta. Hihatin ei ollut vielä valmis siinä vaiheessa, kun kirja piti palauttaa kirjastoon enkä tullut ottaneeksi kopiota ohjeesta. Ja ehkä suurin innostuskin oli jo siinä vaiheessa sammunut.

Valmiit neliöt pyörivät jonkin aikaa käsityökorissa, kunnes innostuin uudelleen. Suurensin jo tehtyjä neliöitä ja ryhdyin virkkaamaan ihan uusia neliöitä. Uusia lankojakin tuli siinä vaiheessa hankittua. Niinpä neliöt vähitellen syntyivät iltapuhteina telkkaria katsellessa, muiden käsitöiden lomassa. Viime viikolla minulla oli valmiina 77 lappua, jotka virkkasin yhteen. Jaksoinpa vielä tehdä reunuksenkin peittoon, vaikka pitkäaikaisen käsityön olisi jo mielellään laskenut käsistään.

Mutta kärsivällisyys palkittiin: peitosta tuli omasta mielestänikin tosi hieno. Myös Maija ja Riku ovat tykästyneet peittoon ja käyvät vuoron perään nukkumassa sen päällä...6 kommenttia:

 1. Tuo peitto on tosi hieno! Ihailen kaikkia, joilla on käsityötaitoa.

  Ja onnea blogillesi. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos sekä peittoa että blogia koskevasta kommentista. :-)

  VastaaPoista
 3. Olikos se Anni Vilkko, joka kirjoittikaan siitä miten käsien jälki, käsityöt ja kertominen on merkittävää elämän jäsennystä. Asiat pannaan paikoilleen, otetaan, osin ainakin, palaset haltuun.
  Onnea tähän työhön, Elina!

  VastaaPoista
 4. Löysin blogisi Katjan Lumiomena -blogin kautta, ja ryhdyin heti lukijaksesi. :)

  Ihana peitto! <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sara. Ja kiva, että tulit mukaan.

  Itsekin oon peittoon erittäin tyytyväinen. Ryhdyin jo heti tekemään toista peittoa pojallemme ja hänen avovaimolleen. Lappuja on mukava virkata iltaisin tv:n ääressä.

  VastaaPoista
 6. Hei! Tarttuuko tuosta langasta virkattuun peittoon kissankarvat?

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!