lauantai 30. huhtikuuta 2011

Haasteen viimeiset ynnä vappuajatuksia


Viimeisiä viedään huhtikuun haasteessa. Tosin aion jättää päivän 29 väliin, koska en keksi tähän hätään yhtään sellaista kirjaa, jota muut vihaavat tai inhoavat ja josta itse pidän. 

Lempikirjoja sen sijaan riittää. Niitä on tullut esille jo useampaan kertaan tämänkin haasteen aikana. Toistankin nyt itseäni, kun listaan tähän joitakin parhaita kirjoja ja kirjailijoita:
Paul Auster: Sattumuksia Brooklynissa
Bernhard Schlink: Lukija
Tove Jansson: Muumilaakson marraskuu ja muut muumit
Joyce Carol Oates: Haudankaivajan tytär
L.M. Montgomery: Anna-sarja
Andreï Makine: Ranskalainen testamentti
Markus Zusak: Kirjavaras
Carol Shieldsin koko tuotanto

Vietän vappua tekemällä munkkeja (taikina on kohoamassa). Poika kissoineen on käymässä, niinpä meillä on aikamoista vilskettä (huushollissa on siis juuri nyt viisi kissaa).

Täällä meillä ei ole vielä kesäistä saati keväistä. Tänään on nimittäin sadellut lunta ja räntää. Onkin mukava käpertyä nojatuoliin hyvän kirjan (minkähän kirjan valitsisin kirjastopinostani?), simalasillisen ja tuoreiden munkkien kanssa....

Hyvää vappua!


Myös Riku yhtyy vapputoivotuksiin!

6 kommenttia:

 1. Plethan lukenut myös Paul Austerin uusimman eli Näkymätön. Minusta Austerin paras. Haudankaivajan tytär ehdottomasti.

  Hauskaa vappua Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut Näkymättömän ja tykännyt siitäkin. Mut tuo Sattumuksia Brooklynissa tuli teemansa puolesta lukemisajankohtana lähelle ja on sen takia mulle tärkein Auster.

  Kiitos samoin: Oikein hyvää ja hauskaa vappua!

  PS. Yritin vastata sun toivotukseen sivuillasi, mutta jostain syystä ei onnistunut - oma netti tökkii, tai mikä lie

  VastaaPoista
 3. Mukavaa vappua myös sinulle. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä ei sentään sada räntää, vaikka viileää on muuten ja pitää vielä odotella muutama tunti ennen kuin tarkenen ulos pihatöihin. Mukavaa vappua ja toukokuun alkua!

  VastaaPoista
 5. Ranskalainen testamentti on yksi ehdottomia lempikirjojani! Ja sen myötä kaikki Makisen muutkin teokset, joista viimeisin on vielä lukematta. Haudankaivajan tytär on myös lukematta, mutta ehkä ne sitten kesälomalla saan luettua.

  Hyvää toukokuun jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Helena, Makine kuuluu myös minun suosikkikirjailijoihin. Kaikista hänen kirjoistaan olen pitänyt, mutta kaikki eivät suinkaan ole mitään huippuhyviä. Uusimmasta kyllä pidin aika lailla. Se kuvasi mielestäni hienosti mikrotasolla mm. nyky-Venäjää ja II Maailmansodan jälkeistä tilannetta Neuvostoliitossa. Kannattaa siis lukea.

  Kiitos samoin: hyvää toukokuun jatkoa!

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!