torstai 14. huhtikuuta 2011

14: Suosikkikirja suosikkikirjailijaltani

Päätin, etten mieti tätä suosikkikirjaa yhtä perusteellisesti kuin eilen suosikkikirjailijaa. Olenkin tänään poikkeuksellisen lyhytsanainen....

Mainitsin eilen Carol Shieldsin olevan yksi suosikkikirjailijani. Tämän päivän valintani on Shieldsin Ellei (engl. Unless, 2002; suom. 2003).

Toki Tavallisia ihmeitä on sekin erittäin hyvä, samoin kuin Kivipäiväkirjat - tai tarkemmin ajatellen kaikki Shieldsin kirjat. Tosin kahta viimeksi suomennettua en ole vielä lukenut - mikä häpeä!

Ellei on valintani siksi, että sen tarina tuli silloisessa elämäntilanteessa hyvin lähelle, ja siitä syystä kosketti minua erityisen paljon. 

http://goo.gl/P9Ybc 


3 kommenttia:

 1. Ellei on minunkin Shieds-mieltymyksissäni aika korkealla, ehkä vielä enemmän tykkään kuitenkin Sattumankaupasta. Ellei on moniulotteinen ja riipaiseva kirja, monet muut shiledsit ovat "kevyempiä".

  Kaiken keskellä Mary Swannista pidän ehkä vähiten. Viimeksi suomennettu Pikkuseikkoja on kyllä hyvä!

  VastaaPoista
 2. Luin viime vuonna englanniksi Shieldsin Duet-nimisen kirjan, koska kaipasin uutta luettavaa Shielsiltä (Mary Swannia ei ollut tuolloin vielä muistaakseni julkaistu). Duet on on kahden, toisiinsa liittyvän romaanin yhteisnide. Vasta nyt (kun kävin kirjan hyllystä ja tarkistin) tajusin, että toinen niistä onkin tämä viimeksi suomennettu Pikkuseikkoja (Small Ceremonies). Eli olenhan minä sen sitten lukenut! Ehkä seuraavaksi saamme suomeksi myös kirjassa olevan toisen romaanin (The Box Garden). Sen päähenkilö, Charleen, on muuten Pikkuseikkojen Judithin sisko.

  VastaaPoista
 3. Minulla on kolme Shields -suosikkia: Ellei, Larryn juhlat ja Kivipäiväkirjat. Pikkuseikkoja menetteli, mutta en pitänyt päähenkilöstä.

  Shields jakaa mielipiteitä, mutta minulle hän on kiinnostava juuri siinä että sekä pidän että en.

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!