keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

19: Ihanista kirjoista upeiksi elokuviksi

http://goo.gl/wvcQy
Tähänkin voisi kirjoittaa pitkän listan kirjoista, joista on tehty mainioita elokuvia. Toki on paljon myös niitä itselle tärkeitä kirjoja, joista tehdyt filmit tai tv-sarjat eivät ole onnistuneet. En esimerkiksi pitänyt Montgomeryn runotytöstä tehdystä Pieni runotyttö -sarjasta (Emily of New Moon), jota on viime vuosina esitetty ainakin TV 2:lla. Sen sijaan Anna ystävämme -sarjasta (Anne of Green Gables) olen tykännyt.

Austen-filmatisoinnit ovat oma lukunsa. Tosin niissäkin on niitä, jotka ovat ihan hyviä ja niitä, jotka ovat huippuhyviä. Ylitse muiden on Ylpeydestä ja ennakkoluulosta (Pride and Prejudice) tehty brittiläinen minisarja (1995), jossa näyttelevät ihanat Jeffifer Ehle ja Colin Firth. Myös vuonna 2005 valmistunut Joe Wrightin elokuva on laatutavaraa, muttei minun arvostelussani yllä sarjan tasolle. Suosikkejani Austen-filmeistä ovat myös Ang Leen ohjaama Järki ja tunteet (Sense and Sensibility) sekä se Emma, jonka pääosassa on Gwyneth Paltrow.


Yhden kirjan/elokuvan haluan vielä mainita, nimittäin Tunnit (Hours). Michael Cunninghamin kirjaan perustuva Stephen Daldryn ohjaama kolmen hienon naisnäyttelijän (Meryl Streep, Julianne Moore ja Nicole Kidman) tähdittämä elokuva valmistui vuonna 2002. Tunnit toimii sekä kirjana että elokuvana erittäin hyvin. Molemmat ovat ehdottomia suosikkejani.

http://goo.gl/JzUqS
2 kommenttia:

  1. Tunnit on todellakin erinomainen sekä elokuvana että kirjana. Kävin katsomassa filmin teatterissa ja ostin sen sitten kun se tuli myyntiin. Nyt se on siis VHS:nä, joten taas pitäisi...

    Toinen, jossa toimii täydellisesti sekä kirja,että elokuva on Ian McEwanin Sovitus (Atonement).

    VastaaPoista
  2. Joo, Sovitus on myös hyvä. Toki tykkäsin ihan pikkuisen enemmän kirjasta. Ehkä se vain johtuu siitä, että olen enemmän kirja- kuin elokuvaihminen.

    VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!