perjantai 15. huhtikuuta 2011

15: Miespuolinen kirjallisuuden suosikkihahmo

En tässä kohtaa pysty taaskaan valitsemaan vain yhtä, vaan valitsen kaksi hyvin erilaista hahmoa. Uskon, ettei kumpaakaan valintaa tarvitse kovin monisanaisesti selittää (olen ollut pari päivää migreenissä ja runosuoni on vähän jumissa....).

Myönnän, että Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon Fitzwilliam Darcyn valitsin eritoten Colin Firthin vuoksi. Sen verran vakuuttava ja ihana hän Darcyna on kirjasta tehdyssä brittiläisessä minisarjassa.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Pride-and-Prejudice-TV-miniseries.jpg

Ja toinen valintani on Tove Janssonin muumikirjojen iki-ihana Nuuskamuikkunen.


http://goo.gl/sJEQ7

5 kommenttia:

 1. Totta kai Mr Darcy! Ja varsinkin Colinin esittämänä, hän todellakin osaa olla eläväksi/lihaksi tullut kirjallisuuden hahmo.

  En tiedä, mikä Nuuskamuikkusessa on, että vaikka arvostan häntä, ei hän ole koskaan noussut suosikkihahmokseni muumeissa. Pitää ihan miettiä, että miksei.

  VastaaPoista
 2. Minusta taas Nuuskamuikkunen on ihana tyyppi. Anarkisti, joka kulkee omia polkujaan eikä kerää maallista mammonaa. Ja on hyvä ystävä Muumipeikolle.

  VastaaPoista
 3. Se siinä onkin! Pidän tavattomasti kaikesta, mitä Nuuskamuikkunen edustaa ja silti en pidä Nuuskamuikkusesta. :(

  VastaaPoista
 4. Nuuskamuikkunen on kyllä aika huippu. MIesystävänä hän kyllä varmasti olisi tuskastuttavan sitoutumiskyvytön. :D

  VastaaPoista
 5. Karoliina, totta puhut. Onneksi kirjaystävien ei tarvitse olla ystäviä tosielämässä. Tosin jotkin heistä mielellään ottaisi ihan eläviksi ystäviksikin. :-)

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!