perjantai 22. huhtikuuta 2011

20 ja 21: Romantiikkaa ja lastenkirjoja


Yritän sitkeästä flunssasta ja pääsiäisestä huolimatta pysyä jota kuinkin Huhtikuun haasteen tahdissa. Pikkuisen on jo haasteväsymystä ilmassa, mutta hamaan loppuun asti mennään, kun on kerran leikkiin lähdetty. ;-) 
http://goo.gl/Ja7bz

Romanttinen suosikkini

Muokkasin tämän kohdan Favourite romance book itselleni mukavammaksi ja sopivammaksi. Valitsin siis romanttisen suosikin, koska en nykyisin lue varsinaisesti romanttisia kirjoja.

Romanttisista kirjoista käytiin muuten kiinnostavaa keskustelua Kirjavan kammarin sivuilla. Sinne kannattaa ehdottomasti kurkata.

Tähänkin kategoriaan löytyisi – yllätys yllätys – varsin pitkä lista kirjoja, mutta tyydyn nyt yhteen. Olisin voinut valita hyvinkin jonkun uudemman, äskettäin luetun kirjan, mutta koska uusista kirjoista tulee kirjoitettua muutenkin, niin pitäydytään klassikossa.

Tämä kirja tuli mulle tutuksi jo nuorena ja luin sen uudelleen muutama vuosi sitten.  Ja vaikka olen jo maininnut kirjan myös mielikirjoissani, niin tulkoon kirja esille myös tässä. Kyse on Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaanista. Jane Eyren ja kartanonherra Rochesterin rakkaustarinassa on jotain iätöntä. Ja kirjahan on kaikkineen ah, niin romanttinen.

21: Suosikkikirjoja lapsuudesta

Olen lukenut paljon lastenkirjoja, mutta piti aika pitkään miettiä, mikä olisi lapsuusaikojen suosikkikirja. Monet lastenkirjallisuuden klassikot (esim. Nalle Puh) olen nimittäin löytänyt vasta aikuisiällä oltuani töissä kirjastossa ja lasteni kautta. Kerronkin nyt, sikäli kun muistan, mitä kirjoja lapsuudessani luin. Yhtä tiettyä suosikkia en kyllä pysty joukosta esiin nostamaan.

http://goo.gl/Bcbl2
Ala-asteikäisenä luin ahkerasti ensin oman pienen koulukirjastomme ja myöhemmin Kunnankirjaston kirjoja. Jo ensimmäisellä luokalla luin Aili Konttista; etenkin Inkeri palasi Ruotsista teki minuun vaikutuksen. Kirja on muuten palkittu 1940-luvulla Topelius-palkinnolla, ja Konttinen on ollut aikansa suosituimpia lasten- ja nuortenkirjailijoita. Pitäisi kyllä etsiä käsiinsä tuo kirja ja katsoa, mitä mieltä aikuinen minäni siitä on. Pahoin pelkään, etten siitä enää pitäisi...

Luin ala-asteen aikana suurimman osan Anni Swanin kirjoista. Niistä Iris rukka oli ehdoton suosikkini ja sen tarina on jäänyt parhaiten mieleen. 

Luin myös kirjasarjoja. Niistä tärkeimmät olivat Anni Polvan Tiinat, Enid Blytonin Viisikot, Carolyn Keenen Neiti Etsivät ja Merri Vikin Lotat jo aiemmin blogissani mainittujen L.M. Montgomeryn, Louisa M. Alcottin ja Rauha S. Virtasen kirjasarjojen lisäksi.
 
Ja tokihan ja tietenkin luin myös Astrid Lindgrenin kirjoja. Etenkin Pepit, Eemelit ja Melukylän lapset kiehtoivat. Näiden kirjojen pohjalta tehtyjä tv-sarjoja kävimme sitten siskon ja velipoikien kanssa naapurissa katsomassa, kun kotonamme ei vielä ollut televisiota. 


http://goo.gl/uzmZa
http://img1.fantasticfiction.co.uk/images/n7/n35839.jpg



2 kommenttia:

  1. Oi, tässä on monta vanhaa tuttua kirjaystävää!
    Tiina, Lotta, Anna, Emilia, Viisikko, Neiti Etsivä...

    Kiva, kun kävit vierailulla blogissani:)

    VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!