torstai 30. kesäkuuta 2011

Kesäkuun luetut ynnä muita asioita

Kesäkuu oli minulle hyvä lukukuukausi. Ehdin lukea yhteensä kuusi kirjaa:

Monika Fagerholm: Ihanat naiset rannalla. Otava. 1994.
Daphne Kalotay: Bolsoin perhonen. WSOY. 2010.  
Maritta Lintunen: Mozartin hiukset. WSOY. 2011.  
Carol Shields: Kaiken keskellä Mary Swann. Otava. 2010.  
Colm Tóibín: Brooklyn. Tammi. 2011.

Olen toistaiseksi ehtinyt arvioida näistä vain kaksi, mutta kyllä muistakin on lyhyempää tai pidempää tekstiä vielä tulossa, jahka ehdin kirjoittamaan. Kaikki luetut kirjat olivat hyviä, mutta kuukauden parhaan kirjan "palkinto" menee ehdottomasti Colm Tóibínin kirjalle Brooklyn. Kerron arvioissani myöhemmin, miksi ihastuin tuohon kirjaan.

* * * * * * * * * *
Olin pitkään kirjanostolakossa, mutta eilen illalla innostuin tilamaan Adlibrikseltä Tammen keltaisen kirjaston pokkareita. Hinta ei kyllä päätä huimaa, sillä tämä neljän kirjan paketti tuli maksamaan alle 16 euroa:
Jhumpa Lahiri: Tämä siunattu koti
Kazuo Ishiguro: Pitkän päivän ilta
Toni Morrison: Minun kansani, minun rakkaani
Alice Munro: Viha, ystävyys, rakkaus

Lahiria en ole lukenut aiemmin, mutta muut kirjailijat ovat tuttuja yhden kirjan perusteella (tosin en kyllä enää muista, mitä olen Morrisonilta aiemmin lukenut). Uskon pitäväni näistä kaikista! 

* * * * * * * * * *
Blogini lukijamäärä on lisääntynyt huikeasti viime päivinä, luultavasti arvonnan innostamana.  Lukijapalkissa komeilee nyt lukema 50!

Onpa mukavaa, että olette löytäneet tänne, lähinnä kirjapostauksiin keskittyvään blogiini. Tästä on hyvä jatkaa keskustelua kirjallisuudesta, lukemisesta ja muistakin elämän ilmiöistä. 
14 kommenttia:

 1. Ihania kirjoja olet lukenut! (Olen kade tuosta Brooklynista, haluaisin lukea sen mutta eipä sitä ostamatta mistään vielä saa.)

  VastaaPoista
 2. Hauskaa, olemme ostaneet samoja kirjoja Adlibrikseltä nyt. :)

  VastaaPoista
 3. Olet lukenut mielenkiintoisen oloisia kirjoja. En siis ole lukenut niistä yhtäkään, mutta hyllyssä odottelisi tuo Ihanat naiset rannalla. Poikaystäväni isä pelasti kasan pokkareita taloyhtiönsä lehtikeräyslaarista ja rohmusin Ihanat naiset sekä yhden Stephen Kingin itselleni :D Bolsoin perhonenkin kiinnostaa!

  VastaaPoista
 4. Minustakin kaikki kesäkuussa lukemani kirjat olivat ihania ja mielenkiintoisia. Olen ollut onnekas ja osannut valita viime aikoina luettavakseni vain hyviä kirjoja. On kyllä tunnustettava, että kesäkuussakin jätin yhden kirjan kesken, kun en saanut siitä otetta. Eli kyllä niitä ei-kiinnostaviakin kirjoja tulee lainattua/ostettua, mutta en välttämättä kerro niistä täällä.

  VastaaPoista
 5. Marialle piti vielä kommentoida, että mie lainasin Brooklynin omasta kirjastostani eikä sitä tarvinnut edes varata. Siellä se minua odotti uutuuksissa. Mut täältä kyllä löytää tosi hyvin tiettyjä uutuuksia (juuri Tammen keltaista kirjastoa ja Otavan sinistä, joita paljon luen) eikä varauksiakaan tarvitse pitkään odotella (kuulutaan isompaan seudulliseen kirjastoon, jossa kirjat kulkee hyvin kirjastosta toiseen). Mutta taatusti muualla on erilaista. Lukijakunnastahan se paljon riippuu.

  Hanna, hassua, että on ostettu samoja kirjoja.

  VastaaPoista
 6. Tilasin juuri pari viikkoa sitten Adlibriksestä superhalvalla lastenkirjoja..en edes hoksannut kurkkia pokkareita. Hmm..täytyypä mennä takaisin katsomaan :)

  VastaaPoista
 7. Ai kun odotan tuota Brooklyn-juttuasi! Se oli kyllä ihana.

  VastaaPoista
 8. Minäkin odottelen Brooklyn-arviotasi sillä pohdin vielä luenko sitä vai en.. Ehkä sinun tekstisi ratkaisisi ongelmani? :>

  VastaaPoista
 9. Susa, minusta adlibriksellä oli nyt paljon hyviä pokkareita edullisesti. Olisin voinut helposti tilata kymmenenkin kirjaa, mutta päädyin nyt noihin.

  Karoliina ja Linnea, kyllä se Brooklyn-teksti sieltä tulee... Mie ainakin tykkäsin kirjasta tosi paljon, mutta nämä ovat makuasioita.

  VastaaPoista
 10. En ole varmaan lukenut kaikkia postauksiasi, joten kysyn, että oletko lukenut Murakamia? Jos, niin mitä pidät? Mie tykkään kyllä hänen(kin) kirjoista.

  Nyt just pakkaan ja mietin mitä otan mökille mukaan, olen 3 viikkoa siellä ja toki siellä entisessäkotikunnassa on suht hyvä kirjasto. Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Helena, en ole vielä lukenut Murakamia, mut lainasin jo yhden hänen kirjansa. Kirjojansa on kyllä paljon kehuttu. Välillä tuntuu, että maailmassa on ihan liikaa hyviä kirjoja ja vain murto-osan ehtii lukemaan.

  Hyvää ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
 12. Hienoja kirjoja olet lukenut, joukossa on monta jotka minäkin haluaisin pian lukea, esimerkiksi Bolsoin perhonen (sen sainkin hiljattain kirjastosta) ja Brooklyn (jota odottelen varausjonosta). Ja minäkin odottelen malttamattomana kirjoitustasi Brooklynista, olen jotenkin ihan varma että rakastaisin sitä kirjaa...

  Sinäkin luet Watersin Vieras kartanossa -romaania! Se on minulla myös vuorossa heinäkuussa, kunhan saan keskeneräiset kirjani luettua. :)

  VastaaPoista
 13. Uusi lukija ilmoittautuu, terve vaan!

  Itse luin vasta äskettäin Morrisonin Minun kansani, minun rakkaani. En ehkä päässyt ihan heti oikein jyvälle, mutta kyllä se lopulta imaisi mukaansa. Haastava kirja mielestäni kaiken kaikkiaan, ja koskettava. Orjuus-teemaan en kyllästy koskaan.

  VastaaPoista
 14. Sara, samat uutuudet näkyy kiertävän blogistien lukulistoilla. On siinä ainakin se hyvä puoli, että keskustelua syntyy.

  Suketus, tervetuloa! Saa nähdä, miten mulla käy Morrisonin kanssa.

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!