tiistai 31. heinäkuuta 2012

Heinäkuun runsas lukusaalis

Tänään on ollut täällä meillä päin kesän helteisin päivä (epävirallinen "sääasemamme" näytti alkuiltapäivästä 34 asteen lukemaa). Muutenhan tämä heinäkuu on täällä, kuten muuallakin päin Suomea ollut erittäin sateinen.

Sateesta vai mistä lie johtunut, mutta ehdin tässä kuussa lukemaan ennätyksellisen monta kirjaa (yhdeksän!) muiden puuhastelujen ohessa. Ja millaisia kirjoja! Kuukauden parhaimman kirjan tittelin saa Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi, mutta paljon sille eivät häviä Makine, Lahiri, Kähkönen ja Tikkanen.  Ikuisen rakkauden kosketuksia oli taattua Makine-laatua, ja pidin kovasti myös Jhumpa Lahirin kirjasta Tämä siunattu koti, josta on tulossa arvio piakkoin. Erinomaisten kirjojen kategoriaan kuuluvat myös Sirpa Kähkösen Jään ja tulen kevät (siitäkin kirjoitan vielä) ja Märta Tikkasen Yksityisalue, johon tartuin Tikkas-teemaviikonlopun tiimoilta.

Noiden sykähdyttävien kirjojen lisäksi ehdin heinäkuussa lukemaan vihdoinkin myös Haruki Murakamin kirjan Kafka rannalla, josta vaikutuin kyllä kovasti, mutta jota minun pitää vielä jonkin aikaa sulatella ennen kuin osaan sanoa, onko kirja erinomainen vaiko hyvä. Eikä missään nimessä huono ollut Siri Hustvedtin Kesä ilman miehiä. Palaan molempiin kirjoihin vielä erillisen postauksen muodossa.

Itse asiassa en kokenut heinäkuussa yhtään kirjallista pettymystä, sillä Nesserin Kokonaan toinen juttu ja Denise Minan Yksin yössä olivat molemmat hyviä dekkarigenren edustajia, olkoonkin että pidin Nesseristä enemmän. Yksin yössä palautui jo kirjastoon, joten siitä en enää kirjoita arviota, mutta uskon jatkossankin lukevani Denise Minaa dekkarinälän yllättäessä.

                                 *************************************

Osallistuin kuukauden alkupuolella muutaman muun kirjabloggarin kanssa Kuopio-tapaamiseen. Oli oikein mukava tavata ihanat kirjaihmiset nimien ja nimimerkkien takana, tutustua kirjalliseen Kuopioon ja kävellä Kähkösen kirjojen tapahtumapaikoilla. Tapaamisestamme raportoi tuoreeltaan mainio paikallisoppaamme Amma sekä kirjoitti Kähkös-hengessä Minna.

Elokuussa sitten taas uudet kirjalliset seikkailut. Mitähän luettuja ja lukemattomia kirjoja tuostakin  yöpöydälläni olevasta pinosta löytyy?7 kommenttia:

 1. Pitikin kommentoida Makinea, mutta nyt tuumaan pikaisesti, että oli hyvä lukea mietteitäsi kirjasta. Olen vielä pari päivää dekkarien maailmassa, muttan luulen Makinen olevan loistavaa vastapainoa jännityskirjallisuuden maailmalle. :)

  Sinä olet heinäkuussa lukenut kyllä upeita kirjoja! Etten palaisi tuhkaksi on niin hieno, Nesseriä haluan itsekin lukea enemmän, samoin Lahiria. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä tuumaat Kafkasta rannalla. Minulle se on yksi viime vuoden lukuhuipuistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin mielenkiintoinen dekkarikokeilu menossa. Mutta jos ja kun haluat jotain erilaista, niin Makine on hyvä valinta.

   Heinäkuulle tosiaan valikoitui paljon mahtavia kirjoja. Ei voi kuin olla onnellinen, kun maailmassa on upeita kertojia ja hienoja kirjoja.

   Poista
 2. Oh, sinullahan on tulossa ihania kirjoja! Tämä siunattu koti on Lahiri-suosikkini! Mukava kuulla, miten novellit sinuun kolahtivat. Samoin odotan Hustvedt-arviotasi kirjasta, joka oli minun kesäkirjani viime kesänä. Täytyypäs laittaa lukulistalle tuo mainitsemasi Etten palaisi tuhkaksi, sillä kirjailija on minulle uusi ja jotenkin onnellisesti olen ohittanut myös kirjan.

  Heinäkuu on mennyt hujauksessa, mutta elokuun taikayöt ovat edessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että sinä tykkäät Lahirista. Kyllähän tuokin Lahiri oli hieno, sen sijaan Hustvedt oli ihan hyvä, muttei erinomainen. Minusta kirjassa oli liikaa intertekstuaalista kamaa. Ja ilmeisesti Hustvedt ei vain ole minun kirjailijani, toisin kuin puolisonsa Auster.

   Elokuu onkin suosikkikuukausiani. Ehkä siksi, että olen elokuun lapsi. Pimenevissä illoissa on tosiaan taikaa.

   Poista
  2. Ah, ja Austerilta on tulossa uusi kirja!

   Poista
 3. Olet ollut ihanan tehokas:)
  Minunkin piti kommentoida tuota Makine-postaustasi, mutta on ollut vähän juhlakiireitä :). Makinen kirja meni kuitenkin lukulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, en olekaan ollut tehokas millään muulla elämän saralla. Kirjoitushommat etenevät nimittäin aivan liian hitaasti. Hienoa, että sain sinut innostumaan Makinesta.

   Poista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!