sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kesäkuussa luettua

Kesäkuun vaihtuessa suloisena, mutta viileänä kesäyönä heinäkuuksi, on aika summata kesäkuun lukukokemukset.

Luin kuukauden aikana yhteensä seitsemän kirjaa ja kuuntelin yhden äänikirjan. Sinikka Nopolan Eila, Rampe ja elämän tarkoitus viihdytti meitä (minua & miestäni) ajellessamme Etelä-Suomeen pari viikkoa sitten. Nopolan kirjoittamista lyhyistä, hauskoista ja oivaltavista tarinoista koostuva äänikirja sopikin mielestäni hyvin automatkalle. Etenkin Seela Sellan ja Esko Roineen sanailua Eilana ja Rampena oli ilo kuunnella kesäisten maisemien vaihtuessa, ja tulipa siinä joskus mietittyä ja hymähdeltyä, että onkohan meilläkin samanlaista...

Kuukauden parhaimman kirjan valinta on nyt aika vaikeaa. Luin nimittäin aika monta, omassa lajissaan erinomaista kirjaa. Olenkin jo kirjoittanut arviot Jeffrey Eugenidesin kirjasta Naimapuuhia ja Alex Capusin isoisän tarinaan perustuvasta, ihastuttavasta kirjasta Léon ja Louise sekä Jhumpa Lahirin vaikuttavasta novellikokoelmasta Tuore maa

Muihin kesäkuun luettuihin tulen palaamaan erillisten postausten merkeissä, yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Luin nimittäin Pia Juulin Hallandin murhan ihan kuukauden alussa. Kyseessä on kyllä ihan hyvä, ja itse asiassa aika erikoinen rikosromaani, mutta en enää saa siitä sellaista otetta, että jaksaisin kirjasta kirjoittaa. Sen sijaan Chris Cleaven koskettavasta Little Been tarinasta ja ikisuosikkini L. M. Montgomeryn kirjoista Jane Victoria ja Jane Victoria tulee kotiin kirjoitan. Montgomeryt, kuten aika monta muutakin kirjaa, muuten kotiutin alkukesästä kirjastomme poistomyynnistä.

- - - - - - - - -

Olen tämän viikonlopun aikana lukenut muutaman muun kirjabloggaajan kanssa Märta Tikkasta. Kimppalukuviikonlopun on ideoinut Koko lailla kirjallisesti -blogin Jenni (ks. lisätietoja kimppaluvusta täältä). Valitsin luettavakseni Tikkasen vuonna 1996 suomennetun romaanin Yksityisalue (upea kirja!). Lainasin kyllä kirjastosta myös pari Tikkasen runokirjaa, mutten ole ihan varma, ehdinkö ne lukea.


3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista oli lukea nopeita mietteitäsi Hallandin murhasta. Mietin nimittäin, että lukisinko kirjan. Se kyllä kiinnostaa aika tavalla.

  Jään innolla odottamaan mietteitäsi Little Been tarinasta. Ja Jane Victoriaa sain minäkin kirjaston poistomyynnistä, äitini toi kirjan minulle lapsuuteni kotipaikkakunnalta. En ole vielä Jane Victoriaan saakka ehtinut.

  Ihanaa alkanutta heinäkuuta!

  VastaaPoista
 2. Jane Victoria oli itse asiassa aikamoisen ihana, vaikka suomennos onkin huono. Siinä on minusta vielä enemmän taikaa kuin esimerkiksi Sinisessä linnassa, jonka luin jonkin aika sitten.

  Hallandin murha kannattaa kyllä lukea. En tiedä, mistä johtuu, että unohdin tosi pian kirjan tarinan, vaikka kirjasta lukiessa tykkäsinkin. Pitää varmaan lukea kirja uudelleen.

  VastaaPoista
 3. Miekin olen löytänyt Jhumpa Lahirin vasta viime talvena, tykkäsin kovasti. Täällä kyllä lukeminen jää aika vähälle, olen lueskellut etupäässä dekkareita saksaksi ja nyt on vielä kesken sellainen humoristinen teos kuin Sameland (se on käännetty suomeksikin), ostin sen Bergenistä matkalukemiseksi. Verrataan Paasilinnaan, mutta...

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!