perjantai 21. kesäkuuta 2013

Juhannusta, blogilöysäilyä sekä yksi kysymys ja arvonta


Olen ollut hyvin saamaton bloggaaja viime aikoina. Olenkin päättänyt jäädä tauolle epämääräiseksi ajaksi. En siis ihan kokonaan lukijoitani jätä ja postaamista lopeta, mutta juuri nyt ei oikein ole aikaa tai edes intoa kirja-arvioiden kirjoittamiseen. Olen kokopäivätöissä, ja iltaisin ja viikonloppuisin haluan keskittyä lukemiseen ja kesästä nauttimiseen. Saataa olla, että kirjoitusinto ja -kipinä palaa hyvinkin nopeasti, mutta ainakin itselleni ajatus edes lyhestä tauosta kirja-arvioiden kirjoittamisessa on hyvin vapauttava. (Ihmettelen kyllä itsekin, miksi näin ihanasta harrastuksesta voi ottaa paineita?!).

Mutta kaikesta huolimatta olen viime päivinä ajatellut aika paljonkin blogiasioita, tarkemmin blogini nimeä. Blogin nimi ja osoite eivät nimittäin ole samat ja haluaisin yksinkertaistaa tätä asiaa. Olen pähkäillyt, hylkäänkö nimen Vielä yksi rivi ja siirryn käyttämään nimeä Mustikkakummun Anna, joka on sekä gmail-osoitteessa että blogini osoitteessa, ja jolla on kirjallinen esikuva (Vihervaaran Anna).

Kysynkin nyt teiltä, mitä mieltä te olette. Kumpi on parempi: jo vakiintunut blogin nimi Vielä yksi rivi vai osoitteessa oleva Mustikkakummun Anna? Arvon jotain pientä ja kirjallista kaikkien nimiasiaa kommentoineiden kesken (jääkööt palkinnot yllätykseksi). Kertokaa mielipiteenne 7.7. mennessä (palaan tuolloin lyhyeltä kesälomaseltani Ruotsista sopivasti arvontaa suorittamaan). Otan mielipiteenne huomioon tätä "hyvin tärkeää" asiaa työstäessäni. ;-)

Hyvää, aurinkoista ja nautinnollista Mittumaaria!

47 kommenttia:

 1. Minä äänestän Mustikkakummin Annaa :) Ja hyvää Juhannusta myös sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Voisikohan blogiosoitetta muuttaa nykyisen nimen mukaiseksi? Vielä yksi rivi... on todella hyvä nimi mutta joitakin kertoja on mennyt osoite ja blogisi nimi sekaisin. Kummassakin nimessä on sitä jotakin, joten todella vaikea päätös. Taidan antaa kuitenkin ääneni nykyiselle nimelle.

  Rentouttavaa juhannusta ja lomaa. :)

  VastaaPoista
 3. Molemmat nimet ovat hyviä. Ajattelisin (todella asiantuntevalla kyökkipsykologiallani), että ehkä kaipaat muutosta ja sitä kautta jotakin uutta linjaa blogiisi, kun kerran nimiasia on noussut juuri nyt esille. Siis tällainen ajatus mulle nousi mieleen. Mustikkakummun Anna on hyvä nimi ja ehkä saat siitä itsellesi jotain uutta draivia, mitä kaipaat. Me lukijathan odotamme kiltisti ja kun tulet tauolta takaisin, seuraamme uskollisesti, tulipa muutoksia tai ei :) ihanaa juhannusta ja kesää muutenkin!

  VastaaPoista
 4. Mustikkakummun Anna on tosi nätti nimi blogille, mutta kiva on myös Vielä yksi rivi... Ehkä kannatan kuitenkin uudistusta, koska tykkään itse siitä, jos blogin osoite ja sen nimi ovat samat :) Ja onhan Mustikkakummun Anna myös erikoisempi!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista Vera, Pihi nainen ja Amma! <3

  Amma, voit hyvinkin olla oikeassa. Luultavasti muutan nimen myötä, siis jos siihen päädyn, myös blogin ulkoasua. Ja näitä ulkoisia asioita on helpompi tehdä kuin tuottaa sisältöä eli kirjoittaa arvioita.

  Itse asiassa ryhdyin vakavissani pohtimaan bloginimeä Katjan ja Hannan kirjablogikirjan myötä, kun blogiosoitteita katsoessani en enää itsekään meinannut muistaa, mistä kohtaa oma blogini löytyy aakkostetusta blogiluettelosta.

  Mutta nyt juhannussaunaan ja sitten herkkuja odottelemaan.

  VastaaPoista
 6. Minä pidän kovasti blogisi nykyisestä nimestä ja sen herättämästä intohimoisen lukijan mielikuvasta. Siksi kannatan vanhan nimen säilyttämistä. Toisaalta, Mustikkakummun Annakin on kaunis nimi, ja kirjallinenkin... Vaikeaa!
  Mutta tokihan blogin ulkoasua voi muuttaa, vaikka nimeä ei vaihtaisikaan.

  Joka tapauksessa lukijanasi pysyn, vaikka nimi vaihtuisikin :)
  Rentouttavaa blogitaukoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Maija! Hyvin perusteltu. Päätöksen tekeminen senkun vaikeutuu....

   Poista
 7. Minusta on Mustikkakummun Anna hyvin runollinen nimi, joten kannatan sitä!

  Oikein hyvää ja leppoisaa juhannusta sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Aili-mummo!
   Oikein hyvää kesän jatkoa!

   Poista
 8. Äänestän Mustikkakummun Annaa. Sillehän voi sitten laittaa lukemiseen liittyvän alaotsikon, niin kuin sinulla onkin jo tuo "Anna Elinan lukupäiväkirja". Minunkin blogini osoite on hämäävä blogin nimeen nähden.

  Mutta kuten ylläkin sanottiin, jos tulee ajatus, että kaipaa muutosta, niin sitten tuota ääntä sisällään on kuunneltava. Minunkin blogissani oli juuri äskettäin aika dramaattinen muutos: vaihdon tyylin vihreäpohjaisesta "virallaisempaan" (niin kuin ukkokultani sanoi) valkoiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Nafisan! Jotain muutosta tosiaan taidan kaivata ja jotain muutankin, jahka nyt rauhassa asioita pohdiskelen.

   Poista
 9. Minäkin kannatan nimen muutosta, niin osoite ja blogi sopii paremmin yhteen. Osoitetta ei ehkä kannata vaihtaa, niin vanhat lukijat löytävät perille. "Mustikkakummun Anna" olisi kyllä tosi kaunis nimi. <3

  Ja kyllä tästä rentouttavasti bloggaamisesta varmaan itse kukin aina toisinaan vähän stressaantuukin, niin ihtohimoista hommaa tämä on! :-D Hyvää ja rentouttavaa blogilomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Reeta! Siinä on kyllä puolensa, että osoite ja blogin nimi natsaavat. Mietitään, mietitään....

   Poista
 10. Mustikkakummun Anna saa äänen myös minulta. :) "Vielä yksi rivi..." on varsin mainio nimi sekin kyllä, mutta onhan se kummasti helpompaa, kun blogin nimi ja osoite menevät yksiin.

  Rentouttavaa blogikesälomaa ja mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 11. Minusta Mustikkakummun Anna on ihastuttava! Kaunista juhannusta sulle ja tervetuloa takaisin - sitten kun siltä tuntuu ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika K! Palailen, kunhan nyt olen ensin vähän lomaillut ja saanut harkintani tehtyä.

   Poista
 12. Mustikkakummun Anna käy hyvin kirjablogille. Se on mielenkiintoa herättävä.

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 13. Epäreilua, että jollakulla on KAKSI loistavaa kirjablogin nimeä, eikä osaa valita niistä :) Minä nimittäin kadun blogissani vain kahta asiaa: myöhäistä havahtumista siihen, että voisin aloittaa kirjabligin sekä siihen, että mietin nimeä n. 2 sekuntia. Sen myös huomaa. Tosin pikkuisen lohdutti, kun avattiin toinen täsmälleen samanniminen blogi kuin omani: joku muukin on mielikuvitukseton!

  En siis osaa ottaa kantaa! Molemmat hyviä!

  Mukaa kesää!

  Kirsin kirjanurkan Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, sullahan on mainio bloginimi, joten älä turhaan harmittele.

   Oikein mukavaa kesää sulle myös!

   Poista
 14. Kumpikin nimi toimii mainiosti. Mustikkakummun Anna on runollisempi, mutta myös ohjaavampi. Vielä yksi rivi voi tarkoittaa lukemista, kirjoittamista, mutta myös elämän asennetta laajemmin. Se on tuonut mieleen myös Fazerin sinisen, jonka kanssa minulla käy juuri noin: vielä yksi rivi... Pidän nimen monimerkityksellisyydestä.

  Ihanaa kesää ja blogitaukoa sinulle ja valoisaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä perustelusta! On tämä päättäminen vaikeaa....

   Ihanaa kesää!

   Poista
 15. Kuten moni muu tuossa edellä on sanonut, molemmat nimet ovat hyviä. Äänestän kuitenkin Mustikkakummun Annaa. Se on niin kaunis nimi.

  Hyvää kesää ja rentouttavaa blogitaukoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Margit, ja oikein hyvää kesää!

   Poista
 16. Hyviä nimiä ovat molemmat ja täytyy sanoa, että en olisi itse edes huomannut eri osoitetta ja nimeä, kun oman blogini kautta aina tänne tulen. :D Mustikkakummun Anna olisi ihana nimi, mutta Vielä yksi rivi on toisaalta mielestäni houkuttelevampi. Itse ehkä lähtisin muuttamaan blogin osoitetta sitten mieluumin, jos jotain tekisin. Itse en siis tekisi välttämättä mitään. :D Auttoiko? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Jonna! Kuten edellä jo on tullut todettua, mietin vielä kuumeisesti asiaa.

   Poista
 17. Mustikkakummun Anna mielestäni parempi, joten sitä äänestäisin. Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kala kommentistasi, ja oikein hyvää kesää!

   Poista
 18. Anna Elina, kannatan aina vain yhtä nimeä. Et ikinä tiedä, miksi minulta jää joku kirjablogikin jopa seuraamatta, vaikki niin tahtoisin: En muista nimeä, kun jollakin on kolme nimeä! On nimi, jolla henkilö ilmestyy kommentoimaan, sitten on joku bloginimi, jota saan tosi kauan etsiä 300 seuraamani blogin joukosta ja kun avaan blogin, siellä onkin ylimmäisenä aivan joku muu nimi...Ymmrrän, että joku voi niin iahstua omiin keksimiinsä nimiin, mutta mitä se merkkaa lukijoille...

  Mustikkakummun Anna olisi muistettavissa. Vielä yksi rivi on usein ollut minulla hakusessa, kun päähän tulee vain Elina, Elina...

  Minähän olen aina vain Leena Lumi, en mitään muuta.

  Arvaa, onko joku muukin miettinyt piiiitkä blogipaussia...

  Mukavaa lomaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, tiesinkin kantasi ja ymmärrän todella hyvin perustelusi. En tosiaan itse blogia aloittaessani osannut edes ajatella sitä, että osoitteen ja nimen olisi hyvä vastata ainakin jotenkin toisiaan. Ja entisestään tätä sotkee se, jos tietää, mikä on bloggaajan oikea nimi.

   Minun on ihan pakko pitää nyt taukoa, sillä muuten väsytän itseni. Voimia ei enää ole samalla tavalla kuin nuorempana ja huomaan, että itseään ei voi loputtomiin hajottaa. Pahin vika on tuolla omien korvien välissä siihen, että bloggaamisesta tulee pakko eikä se enää ole vain kiva harrastus. Kaipa tämä taas osoittaa sen, että olen on-off-ihminen....

   Oikein hyvää kesän jatkoa!

   Poista
  2. PS. Eikä tarvitse enää vastata, vaan aloita jo vain se vapaasi:

   En olisi ikinä uskonut, että kun antaa pikkusormen, se vie koko käden ja melkein elämänkin. Minulla oli ennen blogia viitenä päivänä viikossa 2-3 tunnin lenkki, kävelyä tai hiihtoa. Nyt ei ehdi! Selkä meni istumisesta elämäni eka kerran viime syksynä ja on tullut muutakin, joka on suoraa seurausta istumisesta. Myös yöunet jäävät vähiin, sillä en ehdi aloittaa lukemista millään ennen kuin ilta klo 22-23...Kolme ekaa vuotta luin suhdenhetkeen, mutta neljättä vuotta en sitä jaksanut. Nyt kun menossa on viides, luen selvästi vähemmän/hitaammin, mutta kun tarvitsen unta vähintäin 8 tuntia per vrk. Joskus 10, silloin jaksan taas mitä vain, mutta kun oikeessa elämässä on muutakin kuin kirjat. Toisaalta joku tässä kiehtoo, kerrna vieläkin jatkan...Kerron heti, kun tajuan, mikä se jokin on.

   Poista
 19. Mustikkakummun Anna on kaunis nimi, vaikka pidinkin edellisestä nimestä. Tauko tekee aina hyvää ja toivottavasti saat sen myötä lisää potkua jatkaa bloggailua.

  Hyvää kesää toivottaa sinulle Salainen blogiystäväsi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Salainen blogiystävä!

   Kyllähän minä bloggailua jatkan, mutta nyt on pakko ottaa vähä iisimmin.

   Poista
 20. Minäkin pidän molemmista nimistä, mutta taidan kuitenkin kallistua Mustikkakummun Annan puoleen, eli ääni sille :) Mustikkakummun Anna on ihana, jotenkin herttainen sekä erottuva nimi ja onhan se helpompi jos blogin nimi ja osoite täsmäävät. Minä joskus alkuaikoina ihmettelinkin kun osoitteesi näkyi Bloggerin tilastotiedoissa, nykyään toki muistan, että se olet sinä :)

  Niin ja totta kai seuraan blogiasi myös taukosi jälkeen, kirjoitit sitten kumman (tai minkä muun) nimen alla tahansa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuosta mainitsemastasi syystä ryhdyin pohtimaan nimen muuttamista. Se, että nimi ja osoite on sama, palvelee lukijoita ja tuntuu itsestäkin selvemmältä.

   Poista
 21. Minäkin olen sitä mieltä, että Vielä yksi rivi... on hyvä ja vakiintunut nimi, mutta Mustikkakummun Annassakaan ei mitään vikaa ole. Ja onhan se sama kuin osoitteesi. Ehkäpä muutoksen tuulet voisivat olla paikallaan?

  Itselläni on osoite ja nimi eri. Alkuun en piitannut siitä, mutta nyt se on alkanut harmittamaan. Toisaalta olen miettinyt, että millainen sekaannus tulee jos nyt vaihdankin blogin nimen. Äh! On tämä bloggaaminen vaan välillä haastavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, sanopa muuta. Välillä nämä pienetkin asiat ovat isoja. :-)

   Poista
 22. Mustikkakummun Anna olisi ehkä hieman erilainen ja erottuva, joten kannatan sitä. Hyvää kesää ja inspiroivaa taukoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirjanainen! Hyvää kesää sinullekin!

   Poista
 23. Lepo ja tauko, niistä saa voimaa ja ideoita. Lue ja nauti.

  Vielä yksi rivi: kuvaa blogin sisältöä, mutta nyt kun mainitsit, niin hoksasin tuon blogiosoitteen olevan Mustikkakummun Anna.

  Voisko tehdä pääotsikoksi Mustikkakummun Anna ja jättää Vielä yksi rivi pienemmällä alapuolelle?

  Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 24. Nyt kyllä heitit pahan..vielä yksi rivi viitta lukemiseen mutta myöskin kirjoittamattomaan elämään.. mustikkakummun anna on jotenkin henkilökohtaisempi.. mutta yhteneväiset noi postit ja muut täytys selkeyden vuoks olla..no niitä miettiessäsi tuu käymään blogissani ja osallistu arvontoihin!! kivaa kesää!!

  VastaaPoista
 25. Kiitos, Elina! Lähetys saapui perille! Arvaa vain, otank kansion hetimmiten käyttöön. Se piristää varmasti työsyksyäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Mukava kuulla, että arvontavoitto ilahduttaa! :-)

   Poista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!