keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Ruusuinen tunnustus

 

Sain P.S. Rakastan kirjoja  -blogista ihanalta Saralta ruusuisen tunnustuksen. Lämpimät kiitokset! 

Tunnustuksissa on tapana kertoa jotain itsestään. Ruusutunnustuksessa kysytään lempiruokaa, -makeista ja -lukemista sekä lempipaikkaa käsitöille ja vielä lempielokuviakin.

Lempiruoka. Pidän monenlaisista ruuista ja yhden lempiruuan nimeäminen on vaikeaa. Kerrotaan sitten useampi lempi- tai herkkuruoka: kukkakaaligratiini, kanapastasalaatti & yleensä erilaiset salaatit, kanapähkinäwokki (tyttären tekemänä), kasvissosekeitto, kotitekoinen pizza, lasagne, itse tehty leipä sekä äidin tekemät karjalanpiirakat ja kukkoset.

Lempimakeinen. Ehdottomasti salmiakki. Erityisesti Fazerin salmiakit (mm. merkkarit, supersalmiakit ja sitten ne pienet salmiakinmuotoiset karkkilaatikkosalmiakit). Suklaasta tumma suklaa, wiener nougat ja after eight (mulla on laktoosi-intoleranssi ja maitosuklaa ei  passaa).

Lempilukeminen. Erittäin vaikea kysymys, johon on hankala antaa lyhyttä vastausta. Varmaan selviää parhaiten blogiani seuraamalla.... Minulle tärkeitä ovat tietyt tyttökirjat (Montgomery, Alcott) ja muumit, mutta luen aika monipuolisesti suhteellisen uutta ulkomaista ja kotimaista kaunokirjallisuutta. Kirjoissa pitää olla älyllistä haastetta enkä kykene lukemaan ihan kevyttä kirjallisuutta. En ole lukenut juurikaan fantasiaa enkä scifiä, mutta blogia pitäessäni olen pyrkinyt laajentamaan mukavuusaluettani lukemisen suhteen.

Lempipaikka käsitöille. Kyllähän se on jompi kumpi noista olohuoneen nojatuoleista tai sitten sohva, joissa virkkaan tai neulon samalla, kun katson telkkaria. Nykyisin en juurikaan ompele, mutta jos ompelen, niin sitten teen sen keittiön ruokapöydän ääressä. Siinä myös teen satunnaiset arkartelut.

Lempielokuva. Kestosuosikkejani ovat Amelie, Laivauutisia, Aamiainen Tiffanylla, Tunnit, Pieni suklaapuoti ja Piano. Viimeksi nähdyistä vaikutuksen ovat tehneet Ole luonani aina ja Revolutionary Road. Suomalaisista elokuvista tärkein on Pölösen Onnenmaa, mutta pidän toki myös Kaurismäen elokuvista.

Lähetän tämän ruusutunnustuksen eteenpäin seuraaviin mainioihin blogeihin: 

4 kommenttia:

 1. Kiitokset tunnustuksesta. Pitää vähitellen miettiä vastauksia. Kysymykset ovat helppoja, niihin vastaaminen taas - ei niin yksinkertaista:)

  VastaaPoista
 2. Onnea tunnustuksesta!

  Jaan kanssasi etenkin kanapastasalaatin sekä karjalanpiirakat. Kun menen äidille, saan piirakoita äidin naapurilta, jonka luona herkuttelee usein myös eräs ex-ministeri. Hän saapuu aina nimenomaan saadakseen niitä piirakoita;-)

  Ostan paljon filmejä ja olen nyt etsinyt tuota Laivauutisia, sillä näin sen televisiosta, mutta haluan katsoa uudestaan ja uudestaan. Revolutionary Roadin ostin heti kun ilmestyi ja tietenkin myös Tunnit.

  VastaaPoista
 3. Kaikki luettelemasi ruuat ovat ihania... Revolutionary Road on tosiaan hieno elokuva, kuten moni muukin mainitsemasi (kaikkia en ole nähnyt).

  VastaaPoista
 4. Kukkakaaligratiini on niin ihanaa... Samoin tietenkin karjalanpiirakat sekä kukkoset! Minäkin pidän Pölösen elokuvista, Onnenmaa on erinomainen, mutta myös monia muita hyviä leffoja olit luetellut. :)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!