torstai 10. tammikuuta 2013

Koen 13 kotimaista kirjailijaa -haaste

Vaikka mulle tuppaakin käymään huonosti haasteiden kanssa, niin päätin uuden vuoden kunniaksi lähteä mukaan (ainakin) yhteen uuteen haasteeseen. Facebookissa on nimittäin pyörähtänyt käyntiin mielenkiintoinen Koen 13 kotimaista kirjailijaa vuonna 2013 -haaste, jonka puitteissa on tarkoitus tutustua kolmeentoista itselle uuteen kotimaiseen kirjailijaan kuluvan vuoden aikana.

http://office.microsoft.com
En aio kirjoittaa etukäteen listaa niistä kirjailijoista ja kirjoista, joihin tutustun. Sen sijaan pidän haasteen mielessäni, kun etsin ja valitsen itselleni luettavaa. Alku näyttää ihan lupaavalta, sillä olen jo saanut luettua yhden haasteeseen liittyvän kirjan ja aloittanut toista.

Luin Seija Vilénin Mangopuun alla (2010) eilen kokoontunutta lukupiiriämme varten enkä aio siitä kirjoittaa erillistä postausta. Kirja ei ihan täyttänyt odotuksiani, sillä on liian rönsyilevä ja sekava, mutta on toki hyvin ansiokas aiheensa takia. Vilén kuvaa kirjassa elämäänsä Hare Krishna -yhteisössä sekä eroaan yhteisöstä. Kirjaa voi mielestäni lukea hyvin myös naisen kasvutarinana. Toinen minulle uusi kirjailija on Saara Henriksson, jonka syksyllä ilmestynyt Linnunpaino vaikuttaa alun perusteella lupaavalta.

Listaan lukemani kirjat facebookissa olevaan asiakirjaan mutta toki välillä kirjoitan tänne blogiinkin uusista suomalaisista kirjailijatuttavuuksista ja heidän kirjoistaan. EDIT: Haasteen etenemistä voi seurata myös  blogissani sivulla 13 kotimaista kirjailijaa.

2 kommenttia:

  1. Ei olisi ehkä minunkaan kannattanut etukäteen uhota, keitä kaikkia aion muka lukea... ;D Onneksi sentään älysin mainita että listani on viitteellinen!
    Linnunpaino-bloggaustasi odotan mielenkiinnolla, kirjailijan esikoinen miellytti ja Linnunpaino on maybe-listallani.

    VastaaPoista
  2. Onneksi listoja ja mieltään voi muuttaa. ;-)

    Linnunpaino on parempi kuin kuvittelin. Henrikssonin esikoista en olekaan lukenut, mutta varmaan luen vielä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!