maanantai 8. syyskuuta 2014

Lukemalla lukutaitoa!


Tänään, 8. syyskuuta on kansainvälinen lukutaitopäivä. Viimevuotiseen tapaan Suomen Pakolaisapu järjestää lukuhaasteen, jonka tarkoituksena on saada suomalaiset lukemaan ja lahjoittamaan 20 000 aapista lukutaitotyöhön.

Jokainen haasteeseen osallistuja auttaa omalla panoksellaan pakolaisia Ugandassa, Liperiassa ja Sierra Leonessa. Lahjoittamalla rahaa lukutaitokampanjaan tarjoamme pakolaisille myös uuden mahdollisuuden, sillä lukutaidon avulla pakolaiset saavat lisää itsekunnioitusta ja vahvistuvat kamppailemaan avuttomuuden sekä turvattomuuden tunteita vastaan. 

Syyskuun loppuun asti kestävä lukuhaaste toimii näin:

1. Lue kirja, lehti tai mikä vain työhösi tai vapaa-aikaasi kuuluva teksti.
2. Lahjoita 1 euro jokaista lukemaasi merkittävää tekstiä kohden lähettämällä tekstiviesti 1E LUKUHAASTE numeroon 16588.
3. Ota kuva lukemastasi ja anna kasvot lukutaidolle julkaisemalla kuva Instagrammissa, Twitterissä tai Facebookissa hashtagilla #lukuhaaste.
4. Haasta ystäväsi, kollegasi tai joku muu haasteen arvoinen mukaan viemään lukutaitoa Afrikkaan.
5. Voit myös tehdä suuremman kertalahjoituksen lähettämällä tekstiviestin 20E LUKUHAASTE numeroon 16588 tai maksamalla lahjoituksen Pakolaisavun tilille FI71 8000 1300 2236 67 (viite 62405 08625).

Osallistun haasteeseen lahjoittamalla euron jokaisesta kirjasta, jonka olen lukenut kesäkuukausina ja tulen lukemaan kuluvan syyskuun aikana. Haastan myös kaikki lukijani mukaan tärkeään lukutaitotyöhön!

Ks. lisätietoja haasteesta Suomen Pakolaisavun sivuilta.

2 kommenttia:

  1. Tärkeä asia, jota haluan omalta osaltani olla edistämässä. Samoin on kivaa, että osallistut!

    VastaaPoista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!