keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Ensiaskelia

Olen lueskellut jo pidemmän aikaa satunnaisesti kirja- ja käsityöblogeja.  Toisten blogeja lukiessa ja ihastellessa virisi kiinnostus myös oman blogin perustamiseen.  Tässä sitä nyt sitten ollaan - varovaisia ensiaskelia ottamassa.

Kirjablogeista olen löytänyt hyviä kirjavinkkejä ja saanut perspektiiviä omiin lukukokemuksiini. Samoin "työssäni" lukupiirin vetäjänä ovat kirjablogit osoittautuneet hyödyllisiksi.

Luen paljon, mutta jopa parhaimmatkin lukukokemukset unohtuvat vuosien saatossa. Muistan kyllä itselleni tärkeät kirjat ja kirjailijat, mutten välttämättä enää syitä siihen, miksi jokin lukukokemus on ollut merkittävä. Blogini on siis myös lukupäiväkirjani. Aion kertoa elämäni kirjoista, niin uusista kuin vanhemmistakin, mutta myös niistä kirjoista, joista en jostain syystä ole pitänyt tai jotka olen jättänyt kesken.

Myös erilaiset käsityöblogit ovat, käsityölehtien ja -kirjojen ohella, olleet inspiroivia ja antaneet ideoita omiin virkkuu- ja neuletöihin. Itse en luultavasti ryhdy käsityöohjeita antamaan, vaan pikemminkin kerron siitä, mitä milloinkin teen, mistä langoista tai malleista olen innostunut ja mitä olen saanut aikaan.

Lukeminen on aina ollut rakkain harrastukseni, kun taas käsitöiden tekijän olen löytänyt itsestäni oikeastaan vasta aikuisiällä. Luen jatkuvasti, sen sijaan käsitöitä teen kausiluonteisemmin. Tosin viimeisten parin vuoden aikana olen ollut varsin ahkera neuloja ja virkkaaja.
 
Blogissa pääpaino tulee, ainakin näillä näkymin, olemaan kirjoissa ja lukukokemuksissa, mutta välillä pääsette kurkistamaan myös käsityökorini uumeniin. Ja kirjoittaja kun olen, niin välillä pohdin myöskin kirjoittamisen iloa ja autuutta, mutta myös luovuuden tuskaa.

Tervetuloa lukemaan blogiani ja keskustelemaan niin kirjoista kuin kädentaidoistakin!

PS. Kiitos Annariikalle hienosta blogin nimeä koskevasta oivalluksesta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!