keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Kaamostauko

En ole aikoihin jaksanut/ehtinyt kirjoittaa kirjapostauksia ja ajattelin nyt pitää tästä hommasta pienen tauon. Olen aina kaamosaikaan väsynyt, toimintoni hidastuvat selvästi ja joinakin syksyinä olen sen lisäksi ollut alamaissa. Nyt olen vain väsynyt, mutta siitä huolimatta olen tehnyt jonkin verran kirjoitustöitä, vetänyt lukupiiriä ja muistelupiirejä sekä opiskellut.

Itse asiassa tekemistä on kertynyt aivan liikaa, mutta nyt on pakko vain jaksaa, jotta saan kirjoitettua lupaamani tekstit ja ennen kaikkea saan päätökseen informaatiotutkimuksen opinnot. Koulutuksemme (Itä-Suomen kirjastohenkilöstön pätevöittämiskoulutus) nimittäin loppuu virallisesti tämän vuoden lopussa. Tiukkaa tekee, mutta taidan sittenkin saada kasaan kaikki kurssit aikataulussa.

Lukemiselle ei ole oikein ollut aikaa yhtä paljon kuin normaalisti, mutta on mulla koko ajan jokin kirja kesken (lukemani kirjat listaan tauonkin aikana Luettua 2012 -sivulle). Sen sijaan energiaa kirjoista kirjoittamiselle ei nyt ole, mikä tietysti harmittaa kovasti. Olen kyllä käynyt silloin tällöin lukemassa kanssabloggaajien tekstejä, joten ihan totaalisesti en ota etäisyyttä kirjablogimaailmaan. Luotan siihen, että tilanne kohenee kunhan pahimmat kiireet hellittävät ja lähdemme taas kulkemaan kevättä kohti.

Oikein hyvää ja tunnelmallista alkutalvea itse kullekin!
21 kommenttia:

 1. Kannattaa kuunnella itseään ja tehdä niin kuin hyvältä tuntuu. Sulla on nyt muita tärkeitä juttuja ja jos voimia/intoa ei riitä bloggaamiseen sen voi jättää tauolle.

  Toivotan sulle paljon voimia noiden kesken olevien hommien loppuun viemiseen ja muutenkin kaamoksesta selviämiseen. Kyllä se kevät sieltä taas lopulta tulee ja sitä ennen voi fiilistellä joulua.

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän hyvin! Minäkin olen miettinyt samaa - marraskuu vie mehut. Lukeminen hidastuu, tahti kiihtyy työelämässä väkisin, vaikka koko kehu huutaa lepoalepoalepoa.

  Voimaa marraskuun selättämiseen ja nautintoja kaamoksen keskelle: pieniä askeleita ja askareita, kupillinen kuumaa kaakaota tai hyvä komedia.

  VastaaPoista
 3. Voi miten tutun kuuloista! Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
 4. Jaksamista, Valkoinen kirahvi sen jo hyvin sanoikin: nauti kuppi jotain hyvää ja lämmintä, lue omaan tahtiin, käperry takkatulen ääreen... Pieniä valonpilkahduksia!

  VastaaPoista
 5. Kuullostaa kovin tutulta tuo kaamosmasennus.

  Tsemppiä opintojen loppuunsaattamiseen. Muista pitää kaiken keskellä itsestä huolta. Blogi ja kirjat odottavat kyllä. Mekin odotamme paluutasi :)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä syksyn kestämiseen ♥

  Kannattaa muistaa myös levätä kaiken ahkeroinnin lomassa. Olen saanut tehdä tänä vuonna vähemmän töitä, nukkua pidempään ja voin niin paljon paremmin.

  Joo, tiedän, että aina sekään ei auta, joten sitten vaan tsemppiä paljon!

  VastaaPoista
 7. Voimia marraskuuhun, ystäväni. Juuri nyt ajattelen sinua ja Muumilaakson marraskuuta, joka on - kuten tiedät - sellainen lohtu- tai voimakirja.

  Ja marraskuu alkaa olla puolessa, sitten tulee joulun valoa ja pian hohtavat hanget ja sitten kevät. <3

  VastaaPoista
 8. Pieni tauko on paikallaan. Minäkin hiljennän vauhtia... Kirjoittamisiin!

  VastaaPoista
 9. Tauko tekee välillä oikein hyvää, joten nauti siitä ja nauti kaamoksestakin :) Nähdään sitten, kun tulet takaisin! Iloa päiviisi!

  VastaaPoista
 10. Joskus aina mietinkin, miten kirjabloggaajat jaksavat lukea niin paljon ja kirjoittaa kaikesta lukemastaan. Pakkohan siinä on välillä pitää taukoa kuten kaikessa muussakin. Kaikkea ei kumminkaan ehdi lukea saati kirjoittaa. Lepäämisiä!

  VastaaPoista
 11. Voimia syksyyn ja talveen! Tauko tekee varmasti hyvää, nähdään kun päätät palata!:)

  VastaaPoista
 12. Oikein hyvää menestystä tähän loppurutisukseesi..:)))
  Hyvä on keskittyä tärkeimpää!<3333

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaunis tsempeistä ynnä muusta. Palaan kyllä tänne taas, kunhan on aikaa ja energiaa.

  VastaaPoista
 14. Marmustoin ihmetys on sopiva ja itsekin ihmettelen, miten jaksamme;-)

  Marraskuun pitäisi olla kuuras ja kuulas, mutta nyt on vain märkää ja pimeää.

  Jaksamisiin!

  Lumen valon toivossa...

  VastaaPoista
 15. Onneksi tunnistat itsessäsi hidastamisen tarpeen ja osaat ottaa aikaa sieltä mistä sitä voi ottaa :) Blogistania ei varmasti katoa mihinkään, hengähdä rauhassa ja tule takaisin levänneenä sitten kun sinulle sopii <3

  Lempeää ja leppoisaa marraskuun loppua :)

  VastaaPoista
 16. Lumenkaunista paussia! Minäkin lähden kohta blogista kahdeksi viikoksi viettämään joulua, joka on tänä vuonna perheellemme ennätyspitkä.

  Voi hyvin ja täältä puhaltelen sinulle joulun taikapölyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Alkaa pikku hiljaa tuntua siltä, etten enää pitkään ole tauolla. Ehkä kuitenkin jouluun asti tai sen yli. Kunhan saan vielä pari esseetä kirjoitettua, niin sitten on taas aika kirjapostauksillekin.

   Oikein ihanaa joulua sinulle ja perheellesi! <3

   Poista

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!