maanantai 10. elokuuta 2015

Kuvaterveisiä Ruotsista

Vietimme mieheni kanssa kaksi heinäkuun viimeistä viikkoa Ruotsissa. Naapurimaa on meille hyvin tuttu vierailukohde, sillä miehen lähisukulaiset asuvat siellä. Matkat Ruotsiin ovatkin aina koostuneet sukulaisvierailuista, mutta olemme pyrkineet katselemaan myös nähtävyyksiä.

Ensimmäisen viikon vietimme Eskilstunassa. Sieltä teimme vierailun Mariefredissa sijaitsevaan Gripsholmin linnaan. Renesanssilinna, jonka rakentaminen aloitettiin noin 450 vuotta sitten, oli viehättävä ja mielenkiintoinen vierailukohde. Linnassa on esillä muun muassa 1500-luvulta säilyneitä sisustuksia ja ensimmäisten Bernadette-kuninkaiden luomia huoneita sekä Ruotsin valtion muotokuvakokoelma. Pidin kovasti myös linnan ympäristöstä.
Ensimmäisellä lomaviikolla tutustuimme toki myös Eskilstunan kaupunkiin (seuraavat kolme kuvaa). Toisen matkaviikon vietimme Upplands-Brossa, mistä käsin teimme vierailun Tukholmaan. Siellä kävimme Modeerna Museetissa, hengailimme muuten vain ja välillä pidimme sadetta kahvilassa. Säät olivat vaihtelevat eli aika lailla samanlaiset kuin Suomessakin heinäkuussa. Onneksi välillä oli muutamia hyviä ja kauniitakin päiviä, mutta harmillisesti Tukholman vierailu ajoittui sateiseen päivään, kuten viimeisestä kuvasta näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta bloggaajaa kommentilla!